Витасин е спасението от гъбички, стрии и косопад

За какво помага витасин, плюсове и минуси. При гъбички. При артроза, коксартроза и гонартроза. Като крем против псориазис. За премахване на белези. Против стрии. При акне и белези от него. При бръчки. За бебе.

Още в текста: При варицела. За пиене при язва. За ръце. За рани + декубитални и от залежаване. При лечение на хемороиди. При разширени вени. При изгаряне. При бяло течение. Маска за коса и при косопад. Подобно: Родопско чудо. Тривитаминол. Мнения. Състав. Цена

Какво е витасин и верни ли са твърденията за почти вълшебното му въздействие върху кожата и косата? Истина ли е, че помага при косопад, гъбички и какво ли още не? Ето отговорите и как точно се прилага:

Маска за коса и при косопад

Интересна подробност от профила на крем витасин е, че той може да се използва като подхранваща маска за коса. Необходимо е внимателно да се намаже скалпът и косата да се обработи с гребен – така че кремът да се разнесе по цялата й дължина. След това главата се увива с хавлиена кърпа за 30-40 минути, сетне се измива обилно с хладка вода и мек шампоан. Казват, че тази процедура помага и при косопад – заздравяват се корените и се намалява загубата на коси.

Витасин за здраве и за разкрасяване

Да видим. Витасин е крем от естествени компоненти, приготвен по стара народна рецепта (framar.bg). Тази характеристика може да привлече вниманието, но може да породи и съмнения в ефикасността му. Още повече, че част от съставките остават тайна!

Ето какво съдържа: билкови екстракти, маслени компоненти от растителен и животински характер, пчелен восък, борова смола. Фактът, че действа антисептично, неутрализира инфекции и съдейства за бързо регенериране на наранена, изгорена и възпалена кожа, може само да стимулира хипотези за съдържанието – такова въздействие имат редица лековити растения.

При микотични инфекции апликациите с витасин сс сигурност ще помогнат; кремът се намазва директно – без значение дали говорим за гинекологичен проблем или имаме гъбички по кожата. Много сериозно предимство на този крем с 30-годишна “промишлена” история е фактът, че може да се прилага продължително – а това е много важно при лечението на гъбички. Третирането на деликатни и видими зони на тялото може да се прави 2-3 пъти дневно до отшумяване на проблема. Добре е да се потърси и мнение на лекар специалист – особено при занемарен проблем; може да се наложи комбиниране и с някакъв подходящ медикамент за перорално приложение (marvi.bg).

При артроза, коксартроза и гонартроза

Това, че кремът витасин е наричан крем-вълшебник си има своите основания: толкова широк е кръгът на полезните му въздействия. Той е препоръчван и за облекчаване на болките при проблеми с костите и ставите – възпаления в тазобедрените и колянните стави, на всички ставни връзки.

Препоръката обаче липсва при фармакологичната листовка за пациента, но при коментари в нета за тези заболявания се споделят рецепти за комбинирано лечение. Става дума за дегенеративни процеси – страдания, свързани с износване на ставни хрущяли и произтичащи от това болка, скованост и обездвижване. Уверенията са, че намазването с витасин в различни комбинации – с йод, етилов спирт, счукани таблетки аналгин, както и вътрешен прием на крема в малки дози съдействат за успокояване на болката и връщане на ставната подвижност (pharmacy-bg.com).

Като крем против псориазис

Псориазис е един от проблемите, с които немалко хора се сблъскват и дълго време се опитват да преодоляват. За лечението му има множество теории, включително визиращи промяна на начина на живот и хранене. Кремът витасин е едно от средствата за локално външно приложение, което се счита за успешен фактор в лечебните практики. Както вече стана дума, този крем успокоява и хидратира кожата, която при псориазис е прекалено суха и се лющи (marvi.bg). Освен това мазилото ускорява епителизацията, регенерацията в проблемната зона и поддържа предпазен филм, който не допуска въздействия на агресивната външна среда и патогенни микроби. По тази логика витасин ще върши работа при всякакви кожни проблеми със сходни характеристики – например сухи екземи, себорея и др.

За премахване на белези

Фактът, че витасин подобрява хидратацията на кожата и еластичността й, играе ключова роля в третирането на нови и стари белези. Потребители твърдят, че с този крем се заграждат характерните ръбове на белезите и проблемните зони придобиват по-равен и естествен вид. Въздействието върху зони с ръбцова тъкан – белези от нараняване или хирургични интервенции, е сочено като едно от предимствата на този продукт. Да не забравяме, че той е сравнително евтин и може да се прилага продължително, а повечето синтетични продукти за третиране на белези са доста скъпи! Ранното третиране на зарастващи рани с крема има и предпазна функция – освен че предотвратява възпаления, не допуска образуването на груби ръбове и “ями” по кожата (marvi.bg).

Против стрии

Проблемът “стрии” не е само козметичен и не бива да се пренебрегва. Ако сте застрашени от стрии – например в етапа на една ранна бременност, е по-добре да се погрижите за предотвратяването им. С витасин това не е невъзможно – редовното мазане на зоните от тялото, подлежащи на тази неприятна кожна деформация, подобрява нейните показатели за еластичност и разтягането й не води до характерните стрии. Ако все пак те се появят в подобна или друга ситуация, витасин отново може да съдейства за възстановяването на нормалната епителна тъкан. Тайната е в действието на крема върху показателите за еластичност (marvi.bg). Според потребители, които ползват този крем редовно за различни проблеми, възражения срещу прилагането му може да има единствено заради специфичната миризма. Тя е характерна, остра и не за всеки нос приемлива и вероятно е свързана с влагането на борова смола в продукта.

При акне и белези от него

Тъй като витасин е с доказано действие като антисептик, като предпазно средство срещу действието на патогенни микроби, би могъл да се използва и за лечението на кожа с акне (framar.bg). Способността на витасин да подпомага регенерацията на кожата е директно ориентирана към възстановяването на епитела и възвръщането на естествения му вид. Кремът е еднакво подходящ за преодоляването на характерните гнойни точки и заздравяването им без белези.

При бръчки

Може ли да се използва кремът витасин като средство против бръчки? Според характеристиката на продукта отговорът на този въпрос е положителен; кремът подобрява показателите за еластичност, стимулира регенерацията и с негова помощ епителът на лицето е добре хидратиран и предпазен от прекомерна сухота. Ако наистина решите да го използвате с такова намерение – със сигурност ще свърши работа не по-зле от доста маркови продукти. Но да не забравяме все пак специфичната миризма, която едва ли е най-добрата характеристика за такъв продукт!

За бебе

Специалистите на framar.bg отбелязват във форума на сайта, че витасин нее е най-доброто средство при подсичане. Нека да не забравяме специфичните характеристики на бебешката кожа. Както и фактът, че витасин съдържа множество биоактивни съставки от животински и растителен произход – не винаги можем да предвидим реакциите на детския организъм в толкова крехка възраст и с неразвита имунна система.

Ако вземем предвид тези резерви и все пак опитаме с малко количество от крема каква ще е реакцията на бебешкия организъм, при добър прием този крем все пак ще може да се прилага. Ще е добре, ако това е така, тъй като ще бъде спестен рискът от въздействието на някои синтетични компоненти в стандартната бебешка козметика.

При варицела

Кремът витасин може да бъде полезен и при варицела, но не и по времето, когато обривът е все още активен. Едва когато характерните пъпчици “завехнат” и образуваните корички паднат, проблемните места могат внимателно да се намазват – така се предотвратява образуването на трайни белези. Ако става дума за много малко дете, все пак подобна терапия трябва да се консултира с педиатър (zdrave.org).

За пиене при язва

Кремът витасин според информацията от пациентската листовка е изцяло от природни продукти и може да бъде прилаган вътрешно, т.е. да се използва като лечебно средство например при гастрит, язва и колит. Очакваният е ефект е успокояване на лигавиците и редуциране на болката (marvi.bg). Според реплики от потребителснките форуми преди прилагането на витасин вътрешно – бурканчето с крем трябва да се остави във фрозера за 1-2 часа. Така масата, коато е доста плътна и прилича на мехлем, се стяга и може лесно да се погълне. Коментира се директен прием на дози от типа на половин чаена лъжичка, три пъти дневно преди хранене. Очакваният ефект е овладяване на възпалителните процеси и бърза регенерация на засегнатите лигавици.

За ръце

Витасин е и чудесен крем за ръце – съдейства за хидратиране и омекотяване на тази зона от кожата, която най-силно е изложена на променливи въздействия, често търпи неблагоприятни влияния от външната среда, подложена е на натоварвания, мокрене, топлинни въздействия, въздействия от продукти на битовата химия и пр. Витасин едновременно и подхранва кожата на ръцете; освен това я предпазва от прекалено изсушаване и проява на кожни проблеми от рода на обриви, лющене и пр.

За рани + декубитални и от залежаване

Кремът витасин е добро решение за лечението на натъртвания, малки рани от ожулване и одраскване – действа противовъзпалително и образува защитен филм. При по-сериозни наранявания със засегнати големи кожни зони, кремът се използва като средство за приготвяне на пластири.

За да се приготвят пластири с витасин, кремът се затопля на водна баня и когато се втечни – с него се напояват ленти от дебел памучен плат. Те се оставят да застинат и се прибират в хладилник. При необходимост се поставят върху нараненото място и се привързват с бинт. Такава превръзка при травми, оперативни рани и рани от залежаване – декубитус, се сменя два пъти дневно до заздравяване (framar.bg).

При лечение на хемороиди

Витасин е равностоен на немалко от специалните кремове и унгвенти за лечение на хемороиди и разширени вени. Действа противовъзпалително, тонизира венозните стени и съдейства за прибирането на кръвоносните съдове и насърчава движението на кръвта в тях. Много добро качество на продукта е възможността да се използва продължително – необходимост при проблем, какъвто са хемороидите (farma.bg).

При разширени вени

Логиката на прилагане тук е същата както при хемороиди. Съставките на крем витасин намаляват пропускливостта на венозните стени, съдействат за обезболяване и редукция на отока и подобряват еластичността на периферните кръвоносни съдове. Благодарение на това разширените вени се понасят по-нормално и се ограничава опасността от бързо напредване на дегенеративния процес и появата на рани по краката.

При изгаряне

Бавното зарастване и затруднена епителизация при изгаряния, без значение от какъв причинител, сполучливо се повлияват от прилагането на витасин.

Ако изгарянето не е унищожило кожата и тя е само зачервена и с мехури, витасин може да се маже директно. Ако обаче е налице открита рана, трябва да се приготвят вече описаните пластири и да се прави с тях превръзка два пъти дневно – сутрин и вечер (zdrave.org).

При бяло течение

Препоръчва се директно приложение на крем витасин при влагалищни инфекции и бяло течение. Според фармакологичните анонси това е безопасен начин за въздействие и неутрализиране на възпалителните процеси. Разчита се на антисептичния ефект от прилагането на продукта, чиито биоактивни съставки предоставят уникална защита от обичайните патогенни причинители на заболявания в интимната зона (farma.bg).

Подобно: Родопско чудо

Родопско чудо – така се нарича още един крем, произвеждан в района на Родопите – както и витасин (farma.bg). Като състав и приложение той доста напомня характеристиката на витасин; активни негови компоненти са биоекстрактите от лайка, невен и бял равнец.

С крема Родопско чудо се третират рани и обриви, акне, напукани пети и ръце. Полезен е при пърхот и косопад. Докато витасин може да се приема и вътрешно – при Родопското това не се коментира. Затова пък се препоръчва при ставни болки и болки в гърба, синузит и шипове, брадавици и пъпки, тромбофлебит.

Тривитаминол

Тривитаминол е вече познат продукт от ветеринарната аптека: оригиналът се използва за подобряване показателите от овча вълна – насърчава растежа и подобрява качеството й.

Тривитаминолът е съчетание от витамините А, Е и Д3. Прилагана като продукт в козметиката за хора, тази комбинация трябва да насърчи растежа на косъма – косата расте неимоверно бързо, гъста и лъскава. В някои потребителски форуми все пак се коментира, че маските за коса с триватимонл понякога влошават положението. Докато с витасин грижата за косата е без проблеми; няма риск от увреждания и неприятни последици. Още ТУК: Видове маска за коса с Тривитаминол.

Мнения за Витасин

  • Pile82 от mamaibebe.com: “4увала съм за него,оба4е нещо ми зву4и съмнително-досега не съм 4увала за такова универсално мазило-да помага при толкова много и разли4ни по естество заболявания.Като се има предвид,4е гъби4ките са толкова упорити,4е се поддават изклю4ително трудно на ле4ение и със специално предназна4ените за това лекарства….”
  • Camellia от mamaibebe.com: “От години ползвам Витасин. Наистина е много ефикасен! Няма рана или пъпка, която да не е ликвидирал! Наистина е много мазен, но ефекта е поразителен при редовна употреба! Имам предвид, че трябва да го ползвате докато постигнете желания ефект, а не да се намажете веднъж и да чакате чудо. С него се мазах след епизиотомията, и гъбичките си излекувах. И сега мажа на бебка лицето и обрива й изчезна. Абе купете си го – няма да сгрешите!!!”
  • MaDdNeSs_от GirL teenproblem.net: “ Аз споменах за Витасин-а в няколко теми, бих казала,че това е крем, който боготворя. Струва 3-4 лв от аптеките, с бяла кутийка и жълто капаче. Единственият му недостатък е ,че мирише ужасно. Аз го използвам и за лице, и за тяло, за всякакви пъпки, изсушавания, херпеси, торбички, въобще каквото се сетиш досадно по кожата и съм много доволна. Плюс това е изцяло на натурална основа, няма химии, парфюми и подозрителни химикали и консерванти. Потърси го!”

Състав

Най-общо за витасин се казва, че съдържа биоактивни компоненти от животински и растителен произход, борова смола, пчелен восък. Явно без особена охота в някои специализирани сайтове е “дешифрирано” съдържанието, но със сигурност без стопроцентова изчерпателност. Отбелязват се следните компоненти: ADEPS SUILLUS, COW BUTTER, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, CERA ALBA, PINUS SYLVESTRIS RESIN, SUCROSE, SULFUR, PISTACIA LENTISCUS GUM, PIMPINELLA ANISUM SEED OIl. (framar.bg).

Цена

За качествата и полезните въздействия, с които е представен, този крем е необичайно евтин: цената се движи около 4 лв за 50 мл (framar.bg).

Причини за косопада и превантивни мерки

Косопадът е изключително смущаващ и наболял въпрос както при мъжете така и при жените.

Най-честите причини за него са сходни и при двата пола. Ранната диагностика на проблема и предприемането на съответните мерки за справяне с него са от изключителна важност.

косопад, причини за косопада

Първите симптоми при косопад

Причините за загуба на коса могат да бъдат от здравословен характер или на психическа основа. Някои от тях са:

  • Хормонални отклонения, които могат да са вродени или в следствие на различни медикаменти. В някои случаи такива се оказват противозачатъчните хапчета.
  • Начинът, по който третирате косата си ежедневно. Това включва използването на преси, маши, сешоари и различните видове козметика, които нанасяте върху главата си.
  • Приемът на стероиди също може да се окаже фатален ако имате проблеми с косопада.
  • Стресът и напрежението се оказват фактор при голям процент от хората, които страдат от косопад. Прекалено напрегнатото и интензивно ежедневие може да се отрази неблагоприятно не само на косата, но и за здравословното ви състояние като цяло.

Ако забележите някаква нередност по косата си, като изтъняване или наченки на косопад веднага се консултирайте със специалист. В зависимост от вида и сложността на проблема това може да е вашият фризьор, дерматолог или друг лекар. Колкото по-рано обърнете внимание на здравето си, след като сте забелязали, че нещо е извън нормата, толкова по-лесно ще се справите със ситуацията и ще се радвате на добри резултати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *