Крем Витасин. Мнения и приложение

Мнения за крем Витасин. Приложение: За косопад и гъбички по ноктите. Шампоан Витасин или Родопско чудо (Мадански крем)? Отзиви.

Какво е витасин и верни ли са твърденията за почти вълшебното му въздействие върху кожата и косата? Истина ли е, че помага при косопад, гъбички и какво ли още не? Ето отговорите и как точно се прилага:

Мнения за Витасин

  • Pile82 от mamaibebe.com: “4увала съм за него,оба4е нещо ми зву4и съмнително-досега не съм 4увала за такова универсално мазило-да помага при толкова много и разли4ни по естество заболявания.Като се има предвид,4е гъби4ките са толкова упорити,4е се поддават изклю4ително трудно на ле4ение и със специално предназна4ените за това лекарства….”
  • Camellia от mamaibebe.com: “От години ползвам Витасин. Наистина е много ефикасен! Няма рана или пъпка, която да не е ликвидирал! Наистина е много мазен, но ефекта е поразителен при редовна употреба! Имам предвид, че трябва да го ползвате докато постигнете желания ефект, а не да се намажете веднъж и да чакате чудо. С него се мазах след епизиотомията, и гъбичките си излекувах. И сега мажа на бебка лицето и обрива й изчезна. Абе купете си го – няма да сгрешите!!!”
  • MaDdNeSs_от GirL teenproblem.net: “ Аз споменах за Витасин-а в няколко теми, бих казала,че това е крем, който боготворя. Струва 3-4 лв от аптеките, с бяла кутийка и жълто капаче. Единственият му недостатък е ,че мирише ужасно. Аз го използвам и за лице, и за тяло, за всякакви пъпки, изсушавания, херпеси, торбички, въобще каквото се сетиш досадно по кожата и съм много доволна. Плюс това е изцяло на натурална основа, няма химии, парфюми и подозрителни химикали и консерванти. Потърси го!”

ВАЖНО: Вижте още мнения за Витасин, оставате и своя изпитан отзив или само попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Цена и откъде се купува Витасин?

За качествата и полезните въздействия, с които е представен, ще говорим подробно по-долу, но този крем е необичайно евтин: цената се движи около 5-10 лв. Има и хубава пяна за лице.

Vitasin

Приложение на Витасин

Маска за коса и при косопад

Интересна подробност от профила на крем Витасин е, че той може да се използва като подхранваща маска за коса. Необходимо е внимателно да се намаже скалпът и косата да се обработи с гребен – така че кремът да се разнесе по цялата й дължина. След това главата се увива с хавлиена кърпа за 30-40 минути, сетне се измива обилно с хладка вода и мек шампоан. Казват, че тази процедура помага и при косопад – заздравяват се корените и се намалява загубата на коси.

Витасин за здраве и за разкрасяване

Да видим. Витасин е крем от естествени компоненти, приготвен по стара народна рецепта (framar.bg). Тази характеристика може да привлече вниманието, но може да породи и съмнения в ефикасността му. Още повече, че част от съставките остават тайна!

Ето какво съдържа: билкови екстракти, маслени компоненти от растителен и животински характер, пчелен восък, борова смола. Фактът, че действа антисептично, неутрализира инфекции и съдейства за бързо регенериране на наранена, изгорена и възпалена кожа, може само да стимулира хипотези за съдържанието – такова въздействие имат редица лековити растения.

При микотични инфекции апликациите с витасин сс сигурност ще помогнат; кремът се намазва директно – без значение дали говорим за гинекологичен проблем или имаме гъбички по кожата. Много сериозно предимство на този крем с 30-годишна “промишлена” история е фактът, че може да се прилага продължително – а това е много важно при лечението на гъбички. Третирането на деликатни и видими зони на тялото може да се прави 2-3 пъти дневно до отшумяване на проблема. Добре е да се потърси и мнение на лекар специалист – особено при занемарен проблем; може да се наложи комбиниране и с някакъв подходящ медикамент за перорално приложение (marvi.bg).

При артроза, коксартроза и гонартроза

Това, че кремът витасин е наричан крем-вълшебник си има своите основания: толкова широк е кръгът на полезните му въздействия. Той е препоръчван и за облекчаване на болките при проблеми с костите и ставите – възпаления в тазобедрените и колянните стави, на всички ставни връзки.

Препоръката обаче липсва при фармакологичната листовка за пациента, но при коментари в нета за тези заболявания се споделят рецепти за комбинирано лечение. Става дума за дегенеративни процеси – страдания, свързани с износване на ставни хрущяли и произтичащи от това болка, скованост и обездвижване. Уверенията са, че намазването с витасин в различни комбинации – с йод, етилов спирт, счукани таблетки аналгин, както и вътрешен прием на крема в малки дози съдействат за успокояване на болката и връщане на ставната подвижност (pharmacy-bg.com).

Като крем против псориазис

Псориазис е един от проблемите, с които немалко хора се сблъскват и дълго време се опитват да преодоляват. За лечението му има множество теории, включително визиращи промяна на начина на живот и хранене. Кремът витасин е едно от средствата за локално външно приложение, което се счита за успешен фактор в лечебните практики. Както вече стана дума, този крем успокоява и хидратира кожата, която при псориазис е прекалено суха и се лющи (marvi.bg). Освен това мазилото ускорява епителизацията, регенерацията в проблемната зона и поддържа предпазен филм, който не допуска въздействия на агресивната външна среда и патогенни микроби. По тази логика витасин ще върши работа при всякакви кожни проблеми със сходни характеристики – например сухи екземи, себорея и др.

За премахване на белези

Vitasin 3Фактът, че витасин подобрява хидратацията на кожата и еластичността й, играе ключова роля в третирането на нови и стари белези. Потребители твърдят, че с този крем се заграждат характерните ръбове на белезите и проблемните зони придобиват по-равен и естествен вид. Въздействието върху зони с ръбцова тъкан – белези от нараняване или хирургични интервенции, е сочено като едно от предимствата на този продукт. Да не забравяме, че той е сравнително евтин и може да се прилага продължително, а повечето синтетични продукти за третиране на белези са доста скъпи! Ранното третиране на зарастващи рани с крема има и предпазна функция – освен че предотвратява възпаления, не допуска образуването на груби ръбове и “ями” по кожата (marvi.bg).

Още в текста: За какво помага витасин, плюсове и минуси. При гъбички. При артроза, коксартроза и гонартроза. Като крем против псориазис. За премахване на белези. Против стрии. При акне и белези от него. При бръчки. За бебе. При варицела. За пиене при язва. За ръце. За рани + декубитални и от залежаване. При лечение на хемороиди. При разширени вени. При изгаряне. При бяло течение. Маска за коса и при косопад. Подобно: Родопско чудо. Тривитаминол. Мнения. Състав. Цена

Против стрии

Проблемът “стрии” не е само козметичен и не бива да се пренебрегва. Ако сте застрашени от стрии – например в етапа на една ранна бременност, е по-добре да се погрижите за предотвратяването им. С витасин това не е невъзможно – редовното мазане на зоните от тялото, подлежащи на тази неприятна кожна деформация, подобрява нейните показатели за еластичност и разтягането й не води до характерните стрии. Ако все пак те се появят в подобна или друга ситуация, витасин отново може да съдейства за възстановяването на нормалната епителна тъкан. Тайната е в действието на крема върху показателите за еластичност (marvi.bg). Според потребители, които ползват този крем редовно за различни проблеми, възражения срещу прилагането му може да има единствено заради специфичната миризма. Тя е характерна, остра и не за всеки нос приемлива и вероятно е свързана с влагането на борова смола в продукта.

При акне и белези от него

Тъй като витасин е с доказано действие като антисептик, като предпазно средство срещу действието на патогенни микроби, би могъл да се използва и за лечението на кожа с акне (framar.bg). Способността на витасин да подпомага регенерацията на кожата е директно ориентирана към възстановяването на епитела и възвръщането на естествения му вид. Кремът е еднакво подходящ за преодоляването на характерните гнойни точки и заздравяването им без белези.

При бръчки

Може ли да се използва кремът витасин като средство против бръчки? Според характеристиката на продукта отговорът на този въпрос е положителен; кремът подобрява показателите за еластичност, стимулира регенерацията и с негова помощ епителът на лицето е добре хидратиран и предпазен от прекомерна сухота. Ако наистина решите да го използвате с такова намерение – със сигурност ще свърши работа не по-зле от доста маркови продукти. Но да не забравяме все пак специфичната миризма, която едва ли е най-добрата характеристика за такъв продукт!

За бебе

Специалистите на framar.bg отбелязват във форума на сайта, че витасин нее е най-доброто средство при подсичане. Нека да не забравяме специфичните характеристики на бебешката кожа. Както и фактът, че витасин съдържа множество биоактивни съставки от животински и растителен произход – не винаги можем да предвидим реакциите на детския организъм в толкова крехка възраст и с неразвита имунна система.

Ако вземем предвид тези резерви и все пак опитаме с малко количество от крема каква ще е реакцията на бебешкия организъм, при добър прием този крем все пак ще може да се прилага. Ще е добре, ако това е така, тъй като ще бъде спестен рискът от въздействието на някои синтетични компоненти в стандартната бебешка козметика.

При варицела

Кремът витасин може да бъде полезен и при варицела, но не и по времето, когато обривът е все още активен. Едва когато характерните пъпчици “завехнат” и образуваните корички паднат, проблемните места могат внимателно да се намазват – така се предотвратява образуването на трайни белези. Ако става дума за много малко дете, все пак подобна терапия трябва да се консултира с педиатър (zdrave.org).

За пиене при язва

Кремът витасин според информацията от пациентската листовка е изцяло от природни продукти и може да бъде прилаган вътрешно, т.е. да се използва като лечебно средство например при гастрит, язва и колит. Очакваният е ефект е успокояване на лигавиците и редуциране на болката (marvi.bg). Според реплики от потребителснките форуми преди прилагането на витасин вътрешно – бурканчето с крем трябва да се остави във фрозера за 1-2 часа. Така масата, коато е доста плътна и прилича на мехлем, се стяга и може лесно да се погълне. Коментира се директен прием на дози от типа на половин чаена лъжичка, три пъти дневно преди хранене. Очакваният ефект е овладяване на възпалителните процеси и бърза регенерация на засегнатите лигавици.

За ръце

Витасин е и чудесен крем за ръце – съдейства за хидратиране и омекотяване на тази зона от кожата, която най-силно е изложена на променливи въздействия, често търпи неблагоприятни влияния от външната среда, подложена е на натоварвания, мокрене, топлинни въздействия, въздействия от продукти на битовата химия и пр. Витасин едновременно и подхранва кожата на ръцете; освен това я предпазва от прекалено изсушаване и проява на кожни проблеми от рода на обриви, лющене и пр.

За рани + декубитални и от залежаване

Кремът витасин е добро решение за лечението на натъртвания, малки рани от ожулване и одраскване – действа противовъзпалително и образува защитен филм. При по-сериозни наранявания със засегнати големи кожни зони, кремът се използва като средство за приготвяне на пластири.

За да се приготвят пластири с витасин, кремът се затопля на водна баня и когато се втечни – с него се напояват ленти от дебел памучен плат. Те се оставят да застинат и се прибират в хладилник. При необходимост се поставят върху нараненото място и се привързват с бинт. Такава превръзка при травми, оперативни рани и рани от залежаване – декубитус, се сменя два пъти дневно до заздравяване (framar.bg).

При лечение на хемороиди

Витасин е равностоен на немалко от специалните кремове и унгвенти за лечение на хемороиди и разширени вени. Действа противовъзпалително, тонизира венозните стени и съдейства за прибирането на кръвоносните съдове и насърчава движението на кръвта в тях. Много добро качество на продукта е възможността да се използва продължително – необходимост при проблем, какъвто са хемороидите (farma.bg).

При разширени вени

Логиката на прилагане тук е същата както при хемороиди. Съставките на крем витасин намаляват пропускливостта на венозните стени, съдействат за обезболяване и редукция на отока и подобряват еластичността на периферните кръвоносни съдове. Благодарение на това разширените вени се понасят по-нормално и се ограничава опасността от бързо напредване на дегенеративния процес и появата на рани по краката.

При изгаряне

Бавното зарастване и затруднена епителизация при изгаряния, без значение от какъв причинител, сполучливо се повлияват от прилагането на витасин.

Ако изгарянето не е унищожило кожата и тя е само зачервена и с мехури, витасин може да се маже директно. Ако обаче е налице открита рана, трябва да се приготвят вече описаните пластири и да се прави с тях превръзка два пъти дневно – сутрин и вечер (zdrave.org).

При бяло течение

Vitasin 2Препоръчва се директно приложение на крем витасин при влагалищни инфекции и бяло течение. Според фармакологичните анонси това е безопасен начин за въздействие и неутрализиране на възпалителните процеси. Разчита се на антисептичния ефект от прилагането на продукта, чиито биоактивни съставки предоставят уникална защита от обичайните патогенни причинители на заболявания в интимната зона (farma.bg).

Подобно: Родопско чудо

Родопско чудо – така се нарича още един крем, произвеждан в района на Родопите – както и витасин (farma.bg). Като състав и приложение той доста напомня характеристиката на витасин; активни негови компоненти са биоекстрактите от лайка, невен и бял равнец.

С крема Родопско чудо се третират рани и обриви, акне, напукани пети и ръце. Полезен е при пърхот и косопад. Докато витасин може да се приема и вътрешно – при Родопското това не се коментира. Затова пък се препоръчва при ставни болки и болки в гърба, синузит и шипове, брадавици и пъпки, тромбофлебит.

Тривитаминол

Тривитаминол е вече познат продукт от ветеринарната аптека: оригиналът се използва за подобряване показателите от овча вълна – насърчава растежа и подобрява качеството й.

Тривитаминолът е съчетание от витамините А, Е и Д3. Прилагана като продукт в козметиката за хора, тази комбинация трябва да насърчи растежа на косъма – косата расте неимоверно бързо, гъста и лъскава. В някои потребителски форуми все пак се коментира, че маските за коса с триватимонл понякога влошават положението. Докато с витасин грижата за косата е без проблеми; няма риск от увреждания и неприятни последици. Още ТУК: Видове маска за коса с Тривитаминол.

Състав на Витасин

Най-общо за витасин се казва, че съдържа биоактивни компоненти от животински и растителен произход, борова смола, пчелен восък. Явно без особена охота в някои специализирани сайтове е “дешифрирано” съдържанието, но със сигурност без стопроцентова изчерпателност. Отбелязват се следните компоненти: ADEPS SUILLUS, COW BUTTER, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, CERA ALBA, PINUS SYLVESTRIS RESIN, SUCROSE, SULFUR, PISTACIA LENTISCUS GUM, PIMPINELLA ANISUM SEED OIl. (framar.bg).

Вижте и ТОВА: Как действа Ниацин? Мнения и приложения на Витамин Б3. Странични ефекти и противопоказания.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *