Най-добрия биотин за коса. Мнения, Топ 10. Пълнее ли се?

Пълнее ли се от Биотин? Мнения за най-добрия биотин за коса. Топ 10 капсули за косопад. Биотин 10000. Заместители: Най-добрите витамини за коса.

Да започнем с най-болезнения въпрос, който ни задават, а после ще продължим с класацията си за най-добрия биотин, мненията за него, както и по-подробното представяне на отделните продукти:

Пълнее ли се от биотин?

Шири се мнението, че от витамини се пълнее. Ситуацията с биотин е обратната – той ускорява и регулира метаболизма, следователно допринася за отслабване. Компанията Webber Naturals е написала за високодозовия си продукт, че допринася за обмяната на веществата и редукция на теглото.

Кой е най-добрият биотин?

Трудно е да се посочи един-единствен най-добър биотин, тъй като различните продукти отговарят на различните нужди на хората. Но ще се опитаме:

 • За тези, които страдат от тежък дефицит на биотин и ярко изразени симптоми, високодозираните капсули от 5000 и 10000 мкг, като тези на Webber Naturals и Nutricost, са най-подходящи.
 • За профилактика се препоръчват комплекси с по-ниска доза биотин – от 3 до 3000 мкг, като предлаганите от Nature’s Way и Natural Factors.
 • При специфични проблеми като косопад или депигментация, комбинираните формули с други витамини, аминокиселини и екстракти, като Vegavero Biotin Hair Complex, са най-ефективни.
 • Superior Source предлага удобни смучещи таблетки, а Webber Naturals – приятни за консумация желирани бонбони с биотин.

Повече подробности за всеки един от тези случаи и марки ще прочетете надолу в текста. А ако искате да си ги поръчате на най-изгодна цена, можете да направите това от ТУК:

Поръчай биотин на изгодна цена
Биотин от Емаг Биотин от Ревита
Най-добрия биотин в Емаг Пълнее ли се от биотин на Ревита?
Виж цена Виж цена

Биотин е витамин, индексират го още като В7 или H. Участва в десетки био процеси и е ключов за косата и кожата.

Тялото не натрупва запаси от биотин. При проблем трябва да се приема периодично.

Общи ползи от биотин
За какво Полза
алергии и възпаления облекчава симптомите
мускули и други тъкани ускорява възстановяването при увреждания
метаболизъм допринася за разграждането на веществата, помагайки за редуциране на теглото
сърце стимулира захранването му с кръв, профилактира нарушения
нервна с-ма подпомага обвиването на нервните клетки с миелин
кръв и имунитет стимулира формирането на бели кр. клетки
затлъстяване и диабет контролира нивата на глюкоза

Мнения за най-добрия биотин от БГ Мама и др.

В темата за биотин на БГ-мама пишат дами, които са открили предимствата на този витамин за красотата. Приемането му до 2 месеца спира косопада, като времето зависи от тежестта на проблема и дозата. С доза от 5000 мкг косата ми расте с часове, споделя една „БГ-мама“.

Споровете са за правилната доза. По медицински данни тялото се нуждае от 30 – 35 мкг на ден, при здравословен проблем – до 300 мкг. В същото време като най-качествени и полезни добавки са обявени тези с концентрация от 5 000 – 10 000 мкг.

Каква е причината да се пият конски дози и не е ли опасно, питат предпазливите. Някои от тях изпробват ниска доза 50 – 100 мкг и докладват за постигане на търсения ефект.

Друго предупреждение е да се търси биотин без ГМО.пълнее ли се от биотин?

ВАЖНО: Вижте още мнения за най-добрия биотин, оставете и своя отзив или просто попитайте каквото ви интересува ТУК, в нашия форум с коментари!

Biotin Extra Strength 10000 mcg на Webber

Този продукт на Webber Naturals е с най-високата доза, която се намира на пазара – 10 хиляди мкг. Той е предназначен за бързо попълване на дефицити и за разрешаване на здравословни проблеми, породени от него (косопад, изтъняване на косъма, обриви, депресия, неврологични прояви, безсъние, умора).

 • Предимства на Extra Strength: формула за оптимално усвояване. Вегетариански капсули без глутен, ГМО и изкуствени добавки.
 • Опаковка: за 45 дни.

най добрия биотин за коса Biotin Extra Strength 10000 Mcg на Webber

Коса и кожа – Биотин, 10000 µg на Nutricost

Биотинът от американската компания Nutricost е на максимална доза от 10 хил. мкг. Въпреки това производителят указва дневен прием на 2 капсули или 20 хил. мкг. Назначава го за коса и красота, а също и за метаболизъм и храносмилане.

 • Предимства на Nutricost: водоразтворим витамин във висока доза за наваксване на дефицити.
 • Опаковка: за 120 дни.биотин за коса мнения 10000 µg на Nutricost

Погледнете и ТОВА: Качват ли се килограми от Приорин? Противопоказания на витамините. Странични ефекти от таблетки Парусан.

Биотин форте с цинк на Nature’s Way

Комбинирана формула, в която биотинът участва с доза от 3000 мкг. Производителят го подкрепя с 200 мг вит. С, 30 мг цинк и 7 В-витамина. Показан за коса, мускули, нокти.

 • Предимства на Nature’s Way: уникална комбинирана формула за обща подкрепа – не само коса, но и имунитет, нервна система, за увеличаване на добрия холестерол. Наличие на цинк.
 • Опаковка: за 60 дни.най добрия биотин за косопад мнения Zinc Nature's Way
Биотин от киноа Haar Aktiv на Барбел Дрексел

Комбинирана формула, в която биотинът участва с доза от 5 мкг. Да, няма грешка – това е продукт, който предвижда ниска концентрация с В7 и подкрепата му с цинк, мед и боров екстракт. Показан от производителя за коса, съединителни тъкани и кожа.

 • Предимства на Haar Aktiv: включва мед срещу нарушена пигментация, цинк за структура на косъма, просо за подхранване и фитостероли срещу андрогенен косопад.
 • Опаковка: за 31 дни (125 таблети, но указаната доза е 2 Х 2 за ден).най добрите витамини за коса мнения Biotin 04 Haar Aktiv
Биотин 5000 мкг от Natural Factors

Чист биотин в концентрация от 5 хиляди мкг. Производителят обяснява, че това е доза, която влияе на метаболизма и производството на ензими. Помага за удържане на глюкозата при диабет, профилактира атеросклероза и други рискови за сърцето изменения на липидния обмен.

 • Предимства на Natural Factors: високодозиран биотин във веганска капсула (V – капсула) на ниска цена. Без изкуствени добавки, глутен и ГМО.
 • Опаковка: за 60 дни.

цинк биотин мнения 10000 05 Биотин 5000 мкг от Natural Factors

Биотин 5000, 120 капсули, Now Foods

Чист биотин в концентрация от 5 000 мкг. Производителят го обявява като продукт в подкрепа на растежните процеси в организма.

 • Предимства на Now Foods: високодозиран биотин във Veg капсула от средния ценови клас. Без изкуствени добавки, глутен и ГМО.
 • Опаковка: за 30 – 60 дни според избраната от потребителя доза (указани са 1 или 2 капсули дн.).

най добрите витамини при косопад Biotin 06 Биотин 5000, 120 капсули, Now Foods

Biotin Hair Complex на Vegavero, 120 капс

Комбинирана формула с тежест на биотина – 450 мкг, но е указана дневна доза от 2 капсули, 900 мкг. Във формулата влизат цинк, две аминокиселини и няколко растителни екстракта с лечебен ефект върху скалп и косъм. Продуктът е изцяло ориентиран към косата – за отлично подхранване, пигментиране и жизненост, въобще цялостна грижа за косъма и фоликула.

 • Предимства на Vegavero: решава конкретни проблеми като косопад, цъфтеж на краищата, накъсване, избледняване, загуба на жизненост и здравина. Оказва оздравяващо влияние върху скалпа в дългосрочен план.
 • Опаковка: за 60 дни.

най добрите витамини мнения Biotin за косопад 07 Biotin Hair Complex на Vegavero, 120 капс

Биотин за коса на Superior Source, 1000 µg

Американската компания предлага биотин в смучащи таблетки. Концентрацията е средна – 1000 мкг. Няма други добавки. Показан за коса и нокти.

 • Предимства на Superior Source®: без ГМО и изкуствени добавки (но съдържа мляко). Таблетката се държи под език до пълното й разтопяване.
 • Опаковка: за 100 дни.

биотин 5000 за коса natural factors мнения 8 Биотин за коса на Superior Source, 1000 µg

Biotin Gummies на Вебер Натуралс

Започнахме описанията с високодозовият биотин на Webber Naturals. Компанията има и друг продукт, който е в средна дозировка – от 2500 мкг. Той е озаглавен Гъмис и е под формата на желирани бонбони. Подава само биотин, но за оформяне на бонбона са ползвани захарна тръстика, пектин и сироп от тапиока.

 • Предимства този Webber Naturals: приятна за консумация форма с аромат на череша и нар, формула без изкуствени съставки и ГМО.
 • Опаковка: за 60 дни.домашна маска за косопад бг мама Nay Dobria Biotin 09 Gummies

Заключение за най-добрия биотин

Разглеждайки описаните и други капсули биотин, правим извода, че не съществува единствена, безусловно най-добра добавка. Има продукти, които отговарят на разнообразните потребности на пациентите.

За страдащите от тежък дефицит с ярко изразена симптоматика има високодозирани капсули от 5 000 и 10000 мкг. За желаещите да приемат профилактично има комплекси с биотин от 3 мкг до 2500 – 3000 мкг.

При наличието на един проблем в ярко изразена форма (например косопад, депигментация) обосновано е да се разгледат комбинираните формули с други витамини, аминокиселини и лечебни екстракти.

Потребителите, които се затрудняват да преглъщат капсули, могат да подберат смучащи или дъвчащи таблетки.

Резултати от биотин за косопад

Биотин контролира кератинизацията и диференцирането на клетките на епидермиса и придатъчните тъкани като косъм и нокти. Допълнителният прием на увеличени количества намалява броя на ежедневно опадащите косми, увеличава общия обем на косата и дебелината на отделния косъм. Увеличава блясъка и здравия вид, по субективна оценка на пациентите.

За колко време се преустановява косопадът? Това зависи от изходното състояние, когато започва приемът на биотин, от избраната доза и предприетите съпътстващи мерки. Производителите не се ангажират със срокове. По отзивите във форумите съдим, че косопадът се овладява за около 20 до 60 дни.

Източници и още информация на български и на английски: Кой е най-добрият биотин за коса? Мнения. Пълнее ли се от него? * Биотин за растеж на косата. Дозировка и странични ефекти.

Кои са най-добрите витамини за коса?

Приемането на изолиран витамин решава конкретни проблеми, но за общото благоденствие на косата и кожата е нужен комплекс. В него участват вит. А, всички В, С, Д и Е. Освен тях, трябват и елементи като цинк, мед, желязо, йод, магнезий, фосфор, калций. В идеалния случай косата се подхранва естествено от разнообразно, пълноценно хранене.

Вижте и ТОВА: При косопад какви витамини липсват? Топ витамини за косопад, най-добрите при жени. Какво се пие?

Видео с още ползи от биотин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Най-добрия биотин за коса. Мнения, Топ 10. Пълнее ли се?

 1. Сега си купих биотин на Зейн Фарма, уважавам я тази фирма, добри са й нещата. Опаковката е за 4 месеца – 30 лева.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *