Как да ползваме Регейн (Миноксидил) против оплешивяване

Регейн за мъже 5% разтвор за скалпа е лекарство, което се използва като спрей за лечение на наследствено оплешивяване при мъже на възраст между 18 и 65 години. Продуктът предотвратява по-нататъшен косопад и спомага за повторно израстване на косата. Разтворът съдържа активната съставка миноксидил в концентрация 5%, за която се смята, че действа като подобрява кръвообращението до космените фоликули на скалпа.

Регейн за мъже 5% е предназначен само за локално приложение върху скалпа и не трябва да се нанася на други части на тялото. Разтворът се прилага два пъти дневно в доза от 1 мл директно върху засегнатите от косопад области на скалпа. За нанасянето му се използва специален апликатор, който може да бъде помпа-спрей или приставка с удължен накрайник в зависимост от размера на третираната площ. След нанасяне препаратът се втрива леко в кожата на главата.

Необходимо е Регейн да се използва редовно два пъти дневно за период от поне два месеца преди да се забележат първите резултати, тъй като растежът на косата е бавен процес. За да продължи възстановяването на окосмяването е нужно постоянно приложение на разтвора. Лечението може да бъде продължително във времето. Трябва да се има предвид, че при преждевременно прекратяване на третирането с Регейн, новоизрасналата коса може да опада отново в рамките на 3-4 месеца.

Можете да купите оригинален миноксидил ТУК: Регейн от Германия.

Регейн за мъже 5% е лекарство, което е само за външна употреба върху скалпа и не трябва да се поглъща. Може да предизвика някои нежелани ефекти като сърбеж, зачервяване и сухота на скалпа, главоболие, нежелано окосмяване на лицето и тялото. По-рядко може да причини алергични реакции, ниско кръвно налягане, ускорен сърдечен ритъм, подуване на ръцете и краката. Препаратът е запалим и трябва да се съхранява и използва далеч от източници на топлина или пламък. Необходимо е да се съхранява на място недостъпно за деца.

Регейн като цяло се понася добре, но в някои случаи може да предизвика нежелани реакции, които обикновено са преходни. Възможно е също временно главоболие. Затова е важно след нанасяне на разтвора да се измиват добре ръцете и евентуално попадналите върху други части на тялото капки препарат да се отмиват обилно с вода.

Regaine Minoxidil 02Регейн за мъже 5% е противопоказан за употреба от лица под 18 и над 65 години. Продуктът не трябва да се използва и при свръхчувствителност към миноксидил или някоя от другите съставки. Разтворът не е подходящ за приложение при напълно оплешивяла кожа на главата, внезапен и необясним косопад, косопад вследствие на медикаментозно лечение, при високо кръвно налягане, дори нелекувано. Регейн е противопоказан и при различни заболявания и състояния на скалпа като слънчево изгаряне, псориазис, себореен дерматит, наранявания и др. Не трябва да се нанася върху други части на тялото, освен скалпа.

Преди да започне използването му е добре човек да се консултира с лекар или фармацевт, особено ако има съмнения, че състоянието на скалпа не е нормално или здравословно, ако страда от сърдечни заболявания или ако приема някои лекарства като например вазодилататори, използвани за лечение на високо кръвно. Регейн може да взаимодейства с тези медикаменти и да засили ефекта им. Разтворът съдържа пропилен гликол и е възможно да предизвика кожно дразнене, затова не трябва да се използва върху възпалена кожа, отворени рани или големи участъци с наранена кожа. Също така съдържа етанол и при попадане в очите може да причини парене и дразнене, затова очите трябва да се изплакнат обилно със студена вода.

Вижте и ТОВА: Миноксидил за жени. Мнения. Финастерид и заместители. Фолигаин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *