Причини за косопада и превантивни мерки

Косопадът е изключително смущаващ и наболял въпрос както при мъжете така и при жените.

Най-честите причини за него са сходни и при двата пола. Ранната диагностика на проблема и предприемането на съответните мерки за справяне с него са от изключителна важност.

косопад, причини за косопада

Първите симптоми при косопад

Причините за загуба на коса могат да бъдат от здравословен характер или на психическа основа. Някои от тях са:

– Хормонални отклонения, които могат да са вродени или в следствие на различни медикаменти. В някои случаи такива се оказват противозачатъчните хапчета.

– Начинът, по който третирате косата си ежедневно. Това включва използването на преси, маши, сешоари и различните видове козметика, които нанасяте върху главата си.

– Приемът на стероиди също може да се окаже фатален ако имате проблеми с косопада.

Стресът и напрежението се оказват фактор при голям процент от хората, които страдат от косопад. Прекалено напрегнатото и интензивно ежедневие може да се отрази неблагоприятно не само на косата, но и за здравословното ви състояние като цяло.

Ако забележите някаква нередност по косата си, като изтъняване или наченки на косопад веднага се консултирайте със специалист. В зависимост от вида и сложността на проблема това може да е вашият фризьор, дерматолог или друг лекар. Колкото по-рано обърнете внимание на здравето си, след като сте забелязали, че нещо е извън нормата, толкова по-лесно ще се справите със ситуацията и ще се радвате на добри резултати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *