Присаждане на коса. Цена за трансплантация

В Турция цената за присаждане на коса варира между 2300 и 2650 евро, а в България – както можете да се досетите – е доста по-скъпо.

Но това, разбира се, поставя въпроса за качеството на турската трансплантация.

Едно време се говореше, че всеки косъм от главата на Боби Михайлов (Боби Перуката) е струвал по един долар.

Повечето български клиники пазят цената си в тайна или поне не я пишат на сайтовете. Вероятно е причините да са две – или цената е много страшна, или просто не им се занимават всеки път да правят корекции на сайтовете си. Все пак инфлация има, динамиката е голяма. Затова ви призовават да попълните форма за контакти и те да ви съобщят колко струва като една (неприятна) изненада.

На сайта ТУРХЕЪР обясняват, че навсякъде по света, например в Щатите цената варира между пет хиляди и трийсет хиляди долара в зависимост от това, от колко присадки ще се нуждае пациентът. Знаем, че у нас отдавна не е по-евтино, отколкото е по останалия свят.

Присаждане на коса – възможност за ново самочувствие

И у нас става все по-популярно и предпочитано присаждане на коса. За да решите вашите

присаждане на коса

Тук е имало присаждане на коса

проблеми с опадалата коса, вие може да изберете измежду два надеждни метода на присаждане – с биофибри или със собствена коса.

Първият метод се отличава с това, че е доста по-бърз и евтин, но неговият недостатък е в това, че биофибрите не са естествен материал и е възможно да се получи алергична реакция на кожата около фибрите.

Присаждане на коса по метода на автотрансплантацията се осъществява като се имплантират космени фоликули към скалпа и косата има възможност да расте (докато при метода с биофибри това не е възможно). Предимство на този метод е това, че можете да избирате вашата прическа, да боядисвате косата си и да я поддържате доста по-лесно отколкото при метода с биофибри.

Вие сте тези, които ще прецените кой от методите на присаждане на коса да изберете – това зависи от финансовите ви възможности и вашите предпочитания.

Какво печелите като предприемете стъпката по присаждане на коса? Преди всичко самочувствие и възможност да водите пълноценен начин на живот, без притеснения и комплекси от това, че страдате от оплешивяване. Подарете си това спокойствие и нов външен вид.

Трансплантация на коса – важна информация

Трансплантацията на коса е вариант за справяне с косопада, подходящ за хора с достатъчно средства и реалистични очаквания.

Ако сте решили да прибегнете към този метод, трябва да сте наясно с редица факти, които ще ви бъдат от полза.

Преди процедурата трябва да консултирате със специалист за състоянието на кръвното ви налягане, наличието на алергии и евентуален прием на определени медикаменти. Тютюнопушенето също е фактор. Ако сте пушач е препоръчително да спрете цигарите 1-2 седмици преди манипулацията.

косопадът може да се победи с трансплантация на коса

Трансплантацията на коса представлява операция, при която здрави космени фоликули се присаждат на местата където липсват, с помощта на микроскоп. Тези донорски участъци се взимат от задната или страничната част на главата. Важен фактор за успеваемостта на процедурата е индивидуалният тип коса на пациента – цвят, гъстота, дали е къдрава или права и т.н. Обикновено трансплантацията отнема един ден, но в някои случаи се налага повторение или още няколко сесии за постигане на оптимален резултат.

Препоръчително е трансплантацията на коса да се извърши под въздействието на местна упойка, но ако състоянието на конкретния пациент изисква по-сериозно внимание може да се приложи и пълна упойка. Цените варират в зависимост от сложността на индивидуалния случай. В България подобна процедура възлиза на около 3000 лв.

Развитието на новите фоликули става бавно и постепенно (средно за около 6 месеца), което от своя страна ще ви даде достатъчно време да се адаптирате към новия си вид. Страничните ефекти и вероятният дискомфорт са сведени до минимум при прецизно извършена манипулация. Ако все пак забележите някаква нередност по кожата на главата си или наличието на инфекция, незабавно се свържете с лекуващият ви лекар.

След операцията е необходимо да се отнасяте изключително внимателно към третирания участък. Ако процедурата е била по-сложна, е желателно да опитатe да спите в седнало положение. Лекуващият лекар ще ви даде най-подходящите препоръки и насоки за правилна грижа в следоперативен период.

Погледнете и ТОВА: Кое е най-доброто рициново масло за коса? Топ маски против косопад с рициново масло!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *