Ревалид капсули. Мнения, топ цена, откъде?

Какви мнения има за Ревалид капсули 60, 90 и 180? Цена и откъде се купуват изгодно? Как се приемат? Странични ефекти и действие.

Марката Revalid® стои върху линия от продукти за лечението на скалп и коса. Тя принадлежи на компанията Ewopharma, която извършва изследователската си работа в Швейцария, а производството е изнесено в други части на Европа. Конкретно продаваните у нас продукти Ревалид се произвеждат в Германия.

Ревалид е създадена преди 31 г. за лечението на косопад, но сега се занимава и с други проблеми.

Продуктова гама Revalid®
Проблем Продукти
За възрастово изтъняваща коса Anti-Aging (флуид и шампоан)
За косопад капсули за коса, шампоан общ и отделно за мъже, серум
Суха и изтощена коса ревитализиращи шампон и балсам, съживяваща маска, тоник с кофеин
Пърхот два вида шампоан

Какви мнения има за Ревалид капсули?

В БГ-мама има положителни отзиви за капсулите Ревалид. Няколко потребителки съобщават, че косопада им се спрял и състоянието на косата се е подобрило. Тези отзиви бледнеят пред други, които препоръчват активно Пантогар. Въпреки че са близки по състав, вторите давали по-изразен ефект.

Има няколко мнения от потребителки, които са пили едно след друго Ревалид и капсули от други марки. При такова пряко сравнение по-често не се хвали Ревалид.

Трета група пациентки са доволни от Ревалид, но са го приемали заедно с други средства – ампули, шампоани, и не са сигурни от кое средство произтича наблюдавания ефект.

Много се обсъжда риска от напълняване поради приемане на капсули за коса. Има свидетелства и в двете посоки.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Ревалид капсули, оставете и своя коментар или попитайте ТУК, в нашия форум с мнения.

Ревалид на изгодна цена
Вземи капсули Ревалид на добра цена! Виж още видове Ревалид и вземи
Провери наличност и промоции Виж още видове Ревалид и купи
Виж цена Виж цена

Как действа Ревалид капсули? Прием

Ревалид подпомага способността на тялото да се самовъзстановява, като му подава вещества – участници в биологичните процеси. Затова се казва, че с Ревалид лечението е отвътре навън към косъм и нокти.

За коса

В капсулите са вложени вещества, които подбуждат синтеза на кератин – основната съставка на косъма (90%). Други компоненти активизират фоликула, ускорявайки растежа от него.

За кожа

Лечебната сила на Ревалид е целенасочена към кожата на главата. Капсулите благоприятстват състоянието по цялото тяло, но конкретен лечебен ефект се отчита на скалпа. Причината е, че компонентите повлияват тъкани с разположени в тях фоликули. Те обхващат целия процес по изникване на нова коса и заздравяване на съществуващата.

За нокти

Ноктите, както и косъмът, на 90% се състоят от кератин. Капсулите правят образуването на кератин по-интензивно за всички места, на които той е нужен, вкл. ноктите. В резултат от приема нокътната пластина укрепва, оздравява се, преодоляват се проблеми като слабост и начупване.

Против косопад

За оптимално лечение на косопад производителят препоръчва комбинирана терапия с три продукта Ревалид – капсули + стимулиращ шампоан + серум Regrоwth. По този начин се оказва интензивно въздействие отвътре и отвън (локално).

Ревалид 01

Серум, тоник и флуид за интензивно въздействие

Според изследванията на производителя, само серумът поражда 28 хил. нови косъма за стандартния 3-месечен срок на лечение. Той уплътнява и самия косъм с 8%.

Дозировка за деца и възрастни

Официалният сайт на продукта указва доза от 1 капсула дневно. Допуска се интензивна терапия с 2 капсули дневно. Поради това опаковката е с 60 капсули – за 1 месец при интензивен и за 2 месеца при редовен прием.

Предходната версия на капсулите беше изрично адресирана само към възрастните пациенти (минимална граница 12 години), но настоящото производство излиза без ограничение. В листовката и в сайта на представителя за България не се споменават също така противопоказания и нежелателни ефекти.

Единственото предупреждение от Евофарма е да не се превишава дозата от 2 капсули за 24 часа.

Резултати

Предназначението на капсулите е да подпомогне организма да се справя с възникнали проблеми като косопад, сухота, изтъняване и др. В листовката и описанията НЕ се обещава преустановяване на опадането. Конкретната фраза, използвана от производителя, е: капсулите поддържат здрава коса отвътре.

За сравнение, за серума срещу косопад е написано директно, че провокира появата на до 28 000 нови косъма за 3-месечен период. Следователно капсулите са подкрепящо, съпътстващо средство в лечението на косата и скалпа. Те работят най-добре в съчетание с шампоана и серума (което е написано и в листовката).

Има ли странични ефекти

Производителят предупреждава за възможни стомашни смущения от лека степен като стомашен дискомфорт или гадене, евентуално коремна болка. Негативните реакции се тушират чрез промяна на дозата.

Кои са най-популярните продукти Ревалид?

Базисните продукти под марката Ревалид описваме в началото в таблица. Освен тях се пускат инцидентно промоционални комплекти като този с присъствието на крем за ръце, какъвто не се продава отделно и не присъства в асортимента на компанията.

Ревалид 60 капсули + крем за ръце

Промо пакетът съдържа една опаковка капсули за коса и нокти (60 броя) и безплатна тубичка крем за ръце. Кремът е тип защитен и хидратиращ, ориентиран към притежателите на суха кожа. В основата му стои витамин В3.

Revalid Caps Capsules 01

Ревалид 180 капс и Ревалид 90 капс

Към момента опаковката, с която работи Евофарма, е от 60 капсули. В повечето вериги това е единственият наличен вариант. В отделни аптеки се намират икономични опаковки от 90 и от 180 капсули, вероятно до изчерпване на количествата. В официалния сайт на Ревалид вече няма такава опция.

Как да изберем? Капсули или шампоан?

Ако косопадът е продължителен и изобилен и ако потребителят може да си го позволи като цена, идеалният вариант е капсули + шампоан + серум. Тройката продукти Ревалид дават максимален резултат за бързо овладяване на ситуацията и поява на нова коса в изобилие.

Капсулите адекватно се комбинират с други продукти Ревалид, създадени за пърхот, възрастова загуба на плътност, изтощаване, изсушаване и др. проблеми на косъма и скалпа.

Самостоятелно капсули Ревалид се приемат профилактично, за подсилване. Препоръчват се при извънредни ситуации, изтощаващи косата, като бременност, строги диети, продължително боледуване, ковид и т.н.

Revalid Caps Capsules 02

Какво е Ревалид капсули? Съставки и действие

В момента се произвежда Ревалид комплекс с подобрена формула. Той има различен състав от продаваните по-рано капсули. Представлява комбинация от витамини, аминокиселини, ключови за косата минерали и растителни извлеци.

  • Метионин – α-аминокиселина 100 мг, цистин – форма на аминокиселината цистеин 50 мг:  те участват в синтезирането на кератин и възстановяването на съдържанието, плътността на косъма;
  • В-витамини с индекс 1 (тиамин), 5 (пантотен), 6 (пиридоксин) и 7 (биотин) – стимулират растежа от корена, биотин поддържа косъма здрав;
  • Витамин Д3 стимулира растежа на косъма и е ключов при всякакви кожни проблеми;
  • ПАБА (Парааминобензоена киселина) профилактира побеляване (обезцветяване) на косъма;
  • Екстракти от просо, от пшеничен зародиш и бирена мая по 50 мг всеки са съставки за подхранване, хидратиране и постигане на белезите на здрава коса като блясък и еластичност;
  • Минерали – желязо, цинк и мед, укрепват косъма по дължината му.

Цена и откъде се купуват продукти Ревалид?

Линията Ревалид се продава в аптеките, в дрогериите и в някои онлайн козметични магазини. Официални партньори на дистрибутора са веригите Ремедиум, Софармаси и Субра.

  • В Ремедиум някои продукти и подаръчни комплекти са с трайно ниски цени, други като шампоанът за изтощена коса е пуснат на намаление с 25%. В тази верига се намира голямата опаковка капсули 180 броя за 62.81 лв. Стандартната опаковка 60 капсули е 31.41 лв.
  • В Софармаси Ревалид се афишира като линия на атрактивна цена. Кутията със 180 капсули е 74 лв, тази с 60 капсули струва 37.39 лв.
  • В Субра към момента няма заредени капсули.

Заместители на Ревалид

Ревалид участва на силно конкурентен пазар. Неизброими са комбинираните продукти за подхранване на косата при косопад и други патологични състояния. Всички те имат собствени формули, комбинации и дозировки, но като цяло използват традиционните витамини, минерали и лечебни растения. Конкуренти на Ревалид по известност и добро име са капсулите Мерц Специал, Дукре Анакапс, Пантогар, Фитовал, Приорин, Rene Furterer Vitalfan, Phyto Phytophanere.

Ревалид 02

Алтернативи на Ревалид

От ниския ценови клас заслужават внимание Геритамин, Герикапс, Допелхерц актив, Парусан, Герифорте, Неопсорал за кожни проблеми.

Геритамин

Геритамин е съчетание на витам. А и Е, има вариант и с хиалуронова к-на. Тези продукти са ориентирани към кожната проблематика, подкрепят разни терапии и попълват дефицити. Същият състав има Герикапс.

Още по темата ТУК: Пълнее ли се от Геритамин? Мнения. Колко време се пие?

Приорин

Той е производство на Байер по патентована формула. Съставът му е скромен спрямо този на Ревалид – има само биотин, цистин, просо и пантотенова к-на. Трябва да се взима в двойна доза – по 2 капсули за ден, и в двоен период – 3 – 6 месеца.

Погледнете и ТУК: Мнения за Приорин шампоан. Качват ли се килограми от капсулите? Противопоказания за витамини Приорин. Други хапчета за косопад.

Тридерм

Мнозина познават Тридерм като вълшебен кортикостероиден крем за кожа, който се бори едновременно с бактерии, гъбички и успокоява възпаления.

Същото име се ползва и от компанията Бионике, която има линия продукти за специална кожа. Сред тях е шампоанът за себорея Triderm D.S. Той е адекватен избор при косопад, провокиран от лющещ се скалп и възпаление.

Подробности ТУК: За какво се използва Тридерм? Маз и крем в гинекологията и при косопад. За гъбички.

Алпикорт F

Този продукт по-скоро прилича на крема Тридерм, доколкото съдържа кортикостероида преднизолон, естрадиол и салицилова к-на. Той се втрива в скалпа, когато е засегнат от възпалително заболяване като себорея, псориазис и др. Препаратът противодейства на щети по косата, уплътнява окосмяването и ускорява израстването.

Вижте и ТОВА: Алпикорт F. Мнения и странични ефекти. Как действа при косопад? Има ли странични ефекти?

Видео: реклама на серията Ревалид срещу косопад.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ревалид капсули. Мнения, топ цена, откъде?

  1. Такива капсули винаги се критикуват, защото ефектът се вижда след 4- 5 месеца. Изпитано с Ревалид, аз съм доволна!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *