Присаждане на коса при косопад в напреднал стадий

С напредването на медицината пред човечеството се разкрива все по-голям набор от възможности за преодоляване на здравословните проблеми. Така стои и въпросът с косопада като медицински проблем. Един от най-революционните методи за лечение на прекомерното окапване на косата е присаждането на нови космени фоликули в най-засегнатите участъци на главата. Хората, които са решени да се подложат на тази драстична интервенция с цел да се преборят с оплешивяването в следствие косопад, трябва да знаят няколко основни положения преди да пристъпят към трансплантацията.

На първо място, всеки трябва да знае, че след подобна операция трябва завинаги да забрави за прическата тип „нула номер”. Косата трябва да се поддържа с приблизителна дължина от около 5 сантиметра, за да може белезите от интервенцията да не се виждат. Важно е също да се има предвид, че никога с точност не може да се определи в каква степен косопадът ще доведе до оплешивяване, затова участъците, които се нуждаят от присаждане, може да променят своята големина с времето.

Непосредствено след трансплантацията пациентът без съмнение усеща изтръпване, но това усещане отминава в рамките на ден – два. През последващите операцията 14 дни е необходимо ежедневното измиване на главата с мек шампоан и масажни движения с цел всички кожни образувания, появили се по време на зарастването, да бъдат изчистени. Успокоително е, че инфекциите са изключително редки, а възстановяването бързо, благодарение на доброто кръвообращение в тази част на тялото.

Може би едно от най-сериозните неудобства след интервенцията, е че през първите няколко дни пациентът трябва да спи в седнало положение, за да бъдат избегнати евентуални отоци. Ако все пак те се появят, компрес с лед върши идеална работа.

Новата коса започва да расте видимо след около 3 до 6 месеца след операцията. Макар и първоначалните резултати да не са задоволителни, няма място за притеснения, защото имплантираните участъци се запълват в продължение на 1 година след хирургическата намеса. Дори и първоначално да съществува съмнение дали избраният метод дава резултати, скоро пациентът ще се убеди, че това е едно от най-прогресивно развиващите се средства за преодоляване на косопада.

Вижте и ТОВА: Трансплантация на коса. Цени за присаждане на коса в България и Турция.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Присаждане на коса при косопад в напреднал стадий

    • Здравейте! Принципно е възможно, но не е никак евтино това присаждане на коса. На Боби Михайлов нали му присадиха, та цялата държава коментираше колко струва един негов косъм. Ще проучим как става работата и ще напишем един материал по въпроса, защото явно има голям интерес към темата! Благодарим ви за това, че попитахте! 🙂

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *