Кой страда от косопад?

кой страда по-често от косопад

Косопоадът не подминава и жените

Косопадът е сериозно състояние, което засяга и двата пола. Почти 2% от американците и от двата пола, от всички възрасти и етноси страдат от косопад. Той често започва в детството. Ако в семейството ви има човек с това заболяване, завишава се риска да го получите и вие, особено, ако вашият роднина е започнал да губи косата си преди 30 годишна възраст. Това е предпоставка за увеличаване риска за другите членове на семейството да страдат от косопад. Най-общо казано един на всеки пет души с косопад има близък роднина с косопад. Косопадът симптом ли е или болест?
Косопадът не застрашава живота ви и не предизвиква болка, но е изключително неприятен и действа зле на самочувствието Но за повечето хора е болест, която оказва влияние на външния вид се превръща в сериозен проблем. По-скоро ефектът от косопада е предимно социален и емоционален. При универсалния косопад загубата на мигли, вежди, косми в носа и ушите прави човек по-податлив към прах, микроби и навлизане на чужди частици в ушите, носа и ушите. Гнездовият косопад често атакува хора с автоимунно заболяване в рода си, като диабет, рематоиден артрит и др.
Самите страдащи от гнездов косопад обикновено нямат друго автоимунно заболяване, но при тях са по-чести случаите на болести на щитовидната жлеза, сенна хрема и астма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *