Парусан таблетки. Мнения, цена, странични ефекти

Откъде се купуват таблетки Парусан, мнения за тях и странични ефекти. Други хапчета за косопад: Ревалид, Приорин, Анакапс, Миноксидил, Геритамин, Фитовал, Пантогар, Герикапс, Пантенол

Косопад е моментно, преходно опадане на косми. Косменият фоликул е заболял или отслабнал, но съществува. Той може да се оздрави и да се стимулира за изникването на нов косъм.

Алопеция е смърт на космени фоликули. Космите опадат и не се заместват с нови. Логично, този тип загуба на коса е сериозно състояние. Лечение е възможно само при някои форми (причини).

Типове алопеция
Тип От какво се отключва
Андрогенна от генетичен и хормонален фактор
Дифузна от заболявания на органи и системи
Психосоматична от психически и нервни разстройства
Гнездовиден от генетичен и имунен фактор
Ариата автоимунен процес – атака срещу собствените фоликули
Скарациална вътрешно възпаление, при което косменият фоликул се заменя от съединителна тъкан

Нормалната дневна загуба на коса е в рамките на 50 – 100 косъма. Ако вашата коса пада в пъти по-интензивно и забелязвате оредяване, направете диагностика за алопеция. Успехът на лечението на алопеция зависи от ранното му начало.

В случаите на косопад (без значение по каква причина) адекватно е да предприемем заздравяване на фоликулите с подхранващи таблетки от типа на Парусан.

Мнения за Парусан таблетки от БГ Мама и др.

Българският потребител познава добре някои локални форми на Парусан – шампоана и тоника. Във форумите изобилства от положителни отзиви за тях. Споделя се значително намаляване на косопада след няколко третирания и прекратяване след 2 – 4-седмично лечение.

Не са публикувани достатъчно мнения, за да се направи извод за таблетките Парусан. В БГ-мама попадаме на голяма похвала. Една жена споделя, че само Парусан се е справил с нейния косопад, провокиран от заболяване на щитовидната жлеза.

Парусан против косопад 03

Прогресираща андрогенна алопеция при жена

Има няколко отрицателни отзива за таблетките. В някои от тях недоволството е провокирано не от качеството на продукта, а от високата му (според пишещите) цена.

ВАЖНО: Вижте още мнения за таблетките Парусан, напишете и своя отзив – „Доволни ли сте?“, или само попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Действие на Парусан, хапчета против косопад

Таблетките Парусан съдържат 4 типа вещества, които дълбоко подхранват и регенерират космения фоликул. Това са 8 витамина, благотворни за косата; цинк; екстракти от хвощ и коприва и аминокиселината Л-метионин.

Поотделно и в комбинация компонентите на Парусан стимулират синтеза на колаген, хидратират, подкрепят метаболизма, защитават косъма, възстановяват структурата и оздравяват скалпа. Те потискат продукцията на определен протеин, който „командва“ опадането на коса. Подобряват усвояването на важни вещества.

Парусан въздейства не по-малко оздравяващо на кожата и ноктите.

Цена и откъде се купуват таблетки Парусан?

Българският сайт на производителя naturshop.bg продава директно продуктите от линията Парусан – не само таблетките, но и всички разновидности за локално приложение. Цената на таблетките е 17.98 лв за кутия. При покупка на стойност под 50 лв се заплаща и доставка. Производителят предвижда 14 дни право на връщане и подаръци към поръчката.

При Марешки и в другите аптеки

Най-добра цена на таблетките намираме при propharmaonline.bg – 16.43 лв. Но това е цена само за онлайн покупка, което означава, че се добавя и такса за куриер.

В Марешки цената на Парусан е 16.66 лв.

Веригите от аптеки afya-pharmacy.bg и Гален продават Парусан с няколко стотинки под цената на производителя. Таблетките при тях струват 17.95 лв. Във веригите Запад и Ремедиум цената също е отлична – 17.98 – 17.99 лв.

В някои други вериги продуктът се продава по-скъпо, но без значително различие. Например в Софармаси закупуваме кутията за 18.19 лв. Цената, обявена от Фрамар, е 23.80 лв.

При Марешки и други аптеки без онлайн продажби и собствен интернет сайт е необходимо да се провери на място дали Парусан се зарежда и е наличен в дадения момент.

Дозировка и прием. Предозиране

За лечение или профилактика, Парусан се приема само по един начин – 1 таблетка на ден, по едно и също време, за да осигури 24-часов интервал между приемите.

Парусан против косопад 02

Парусан против косопад 01

Състав на Парусан

Производителят иска посочената дозировка да се спазва. Принципно погледнато, предозирането на Парусан е почти невероятно, предвид съдържанието му. Повечето компоненти са в доза, която е около дневната потребност на организма. Единствено биотин е на 300%, но досега не е регистрирано предозиране на този витамин.

Странични ефекти от Парусан таблетки

Негативи не са описани. Чисто теоретично предозирането на биотин (най-концентрираната съставка в Парусан) причинява главоболие, диария, метеоризъм, кожен сърбеж, много рядко – уртикария и чревно разстройство.

Как се лекува косопад при жените с Парусан?

Производителят е предвидил една кутия таблетки да покрие на пръв поглед странния срок от 42 дни. В описанията на продукта – в сайта и листовките, не се указва колко кутии да бъдат закупени или дали една кутия е достатъчна за подхранване на косата.

Ако съдим по текстове към други продукти от линията Парусан, лечението на косопад е предвидено за срок от 6 до 12 седмици. Една кутия таблетки покрива 6 седмици, две кутии – 12 седмици.

Следователно при комбиниране с локален Парусан (шампоан, тоник), очакването е косопадът да се преустанови в рамките на 2 опаковки от таблетките.

Заместители, аналози и съчетания на Парусан таблетки

Парусан таблетки се съчетават с локалните продукти Парусан за цялостно лечение и спиране на косопада.

Парусан има и други типове продукти, например против пърхот и за поддържане на дълга коса. Тези против косопад се различават по зеления надпис. Имената на отделните продукти са различни, но са изписани в зелен цвят. Шампоанът против косопад е „стимулиращ“, тоникът е „енергизиращ“. Има активна пяна за фоликулите и интензивна маска. Всички те нямат думата „копосад“ в заглавието си, но са такива.

  • Интересна подробност: линията Парусан е адресирана към жени с косопад. За мъжете има само един стимулиращ шампоан и той е в черна опаковка. Разбира се, непременно трябва да се съчетае с таблетките.

Заместители на таблетките Парусан има в изобилие на пазара. Стотици компании произвеждат „витамини“ против косопад и за подхранване на косата. Те използват собствени комбинации от  полезни за косъма компоненти.

Таблетките против косопад не са аналози (имат различен състав), но си поставят същите цели като Парусан. Кои от тях са добри и кои – не, е въпрос на лична оценка и на индивидуално въздействие. Публикациите със сравнения и оценки са спекулация или реклама. Те не се опират на клинично сравнение между продукти. Такива клинични изследвания не са правени, защото не са финансово оправдани.

Ревалид или Парусан при падане на косата?

Ако търсим аналог на Парусан, може би Ревалид е най-първи кандидат за това. Двете продуктови линии много си приличат като наименования и дизайн.

  • Кутията Ревалид съдържа 60 капсули за покриването на 1 месец (цена 47.90 лв). Производителят препоръчва 3-месечен прием.

Капсулите Ревалид са комбинация от витамини и екстракти, като и в тук има най-много биотин. Витамините са почти същите като избор. Има повече минерали – желязо, цинк и мед, и допълнителна аминокиселина –  L-цистеин, за производството на кератин.

Повече подробности ТУК: Ревалид или Парусан? Мнения. След колко време действат капсулите? Странични ефекти.

Таблетки Приорин, лекарство за плешивост
Парусан против косопад 4

Лечение в рамките на три месеца – ето как изглежда задоволителният резултат

Приорин е формула на Байер. За разлика от Парусан и Ревалид, няма локални продукти. Различава се силно и по своя състав. Компонентите в него са само четири – извлек от просо, биотин, вит. В5 и L-Цистин.

  • Кутията на Байер е разчетена за 1 месец и е на впечатляващата цена от 97.50 лв.

Показан е за поддържане на косата.

Още по темата ТУК: Качват ли се килограми от Приорин? Противопоказания и странични ефекти. Мнения.

Миноксидил на хапчета

Миноксидил е съдоразширяващо козметично средство за стимулиране на растежа на косата. При местно прилагане забавя или спира загубата на коса и стимулира растежа на нови косми. Произвежда се на шампоани и тоници, но най-честата и адекватна негова форма са ампулите с концентрат за директно третиране.

Миноксидил се произвежда и на таблетки, като в тази си форма той е рецептурно лекарство против хипертония. У нас няма регистриран медикамент.

Анакапс на Дюкре, за коса и нокти

Анакапс Реактив е формула за стимулиране на растежа чрез активизиране на кръвния оборот през скалпа и фоликулите и пряко подхранване за жизненост и сила. В състава виждаме обичайните витамини, екстракти от хвощ и боровинка, аминокиселините L-Цистин и DL-Метионин.

  • Кутията на Дюкре е разчетена за 1 месец и струва 62.80 лв. Производителят препоръчва курсове по 3 месеца.
Пантогар

Пантогар е продукт, който се радва на потребителското одобрение. Съставът му се различава от дотук разгледаните капсули и таблетки, които са подобни една на друга. В Пантогар има кератин,  и р-аминобензоена киселина. Показан е за дифузен косопад и при дегенеративни промени на косъма и ноктите.

  • Кутията Пантогар е разчетена за 1 месец, струва 51 лв. Препоръчва се курс от 3 месеца (кутии).
Герикапс

Герикапс е съчетание на витамините А и Е, много нужни на косъма и ноктите. Макар и само с две съставки, този продукт не трябва да се омаловажава. Витамините са в значителни дози с лечебен потенциал.

  • Една кутия е за 20 дни, 8.30 лв. Препоръчителен курс – 2 – 3 месеца.
Капсули Пантенол

Те съдържат една активна съставка – декспантенол в количество от 40 мг. D-пантенол в такава концентрация лекува косопад и възстановява растежа на косата. Повишава устойчивостта на косъма пред вредни влияния и оздравява ноктите. Препоръчват се при косопад поради стрес.

  • Кутията Пантенол покрива 2 месеца прием за цена от 15.56 лв.
Парусан против косопад 5

Гъстата здрава коса е благословия, но понякога е резултат от много грижи

Добавката Геритамин за коса

Геритамин е аналог на Герикапс – лечение чрез попълване на дефицитите на вит. А и Е. Това е по-евтината добавка. Кутия за 20 дни е 6.19 лв.

Източници: Видове хапчета против косопад; * Варианти на шампоан Парусан за коса; *  Ролята на витамините и минералите за растеж на косата.

Фитовал на капсули

Шампоан и капсули от словенската KRKA отдавна са познати в България. Пероралното лечение се осъществява чрез мая, Л-цистин, желязо, цинк, D-пантотенат и няколко витамина. Имат поддържаща косата функция.

  • Кутията Фитовал е разчетена за 2 месеца. Препоръчителният срок е 2 – 3 месеца.

Погледнете и ТУК: Ревалид или Фитовал? Мнения за Ревалид на капсули. Откъде да купя Пантогар (хубав)?

Биотин за коса на капсули

Компаниите за добавки са наситили пазара с този витамин, който е най-важен за косата. Някои предлагат високодозови капсули за бързо лечение, при други количеството от витамина е скромно.

Най-висока концентрация намираме в продукта на НАТУРАЛ ФАКТОРС – 5000 мкг. Опаковката е за 2 месеца, цена 24.70 лв. Друга такава добавка е на УЕБЪР НАТУРАЛС, същите параметри на цена от 23.40 лв. Аналогичният продукт на НАУ ФУУДС струва 28 лв.

Изгодният биотин от 5000 мкг се предлага от СУОНСЪН. Компанията на тази компания е за 1 месец на цена от 12.16 лв.

Най-големи опаковки имат 21 СЕНЧЪРИ – 110 таблетки за 33 лв, и Биовеа – 100 таблетки за 38 лв.

Най-силният биотин принадлежи на СУОНСЪН – 10 000 мкг. Той е и супер изгоден – опаковка за 2 месеца струва 32 лв.

Освен високодозови добавки, в аптеките намираме и  продукти с умерена концентрация от порядъка на 500 – 1000 мкг биотин. Те имат поддържаща функция.

Вижте и ТОВА: Пълнее ли се от Биотин? Класация за най-добрия биотин за коса. Мнения за видовете витамини за целта.

Видео: реклама на капсулите Мерц.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *