Кои витамини са подходящи за лечение на косопад?

Кои витамини помагат при косопад?

Има витамини полезни при косопад

За лечение на косопад е подходяща комбинацията от цинк, витамин B, фолиева киселина и желязо. По-новите изследвания показват, че витамин Д е донякъде полезен и си струва да се използва. Определени дефицити, като тези от желязо или витамин B12 се диагностицират с кръвно изследване и могат да се лекуват.
Многокомпонентни витамини съдържащи биотин се препоръчват за растеж на косата и лечение на косопад, но липсват солидни научни основания за това твърдение. Приемането на биотин и други добавки за кожа, коса и нокти вероятно няма да влошат нещата, но няма и да помогнат. Следователно към рекламираните продукти за растеж на косата трябва да се подхожда много внимателно.
Може ли сърбеж на скалпа да предизвика косопад?
Сърбеж на скалпа може да предизвика лек обратим косопад. Причините за това включват себореен дерматит(пърхот). Лечението на такъв косопад се провежда с медицински шампоани като Низорал и кортизонови кремове и лосиони за намаляване на сърбежите.
Как да се предпазя от косопад?
Предпазването от косопад включва няколко фактора зависещи от основните причини за косопада. Основна стъпка е добрата хигиена на косата. Доброто хранене, особено с подходящо съдържание на желязо и витамин B, оказват добро влияние. Лечението на основни медицински състояния като болести на щитовидната жлеза, анемия и хормонални нарушения също е от полза при косопад.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *