Странични ефекти на Приорин. Противопоказания

Какви противопоказания имат капсулите Приорин за коса, както и шампоаните? Странични ефекти при употреба. Качват ли се килограми? Заместители: Пантогар, Ревалид, Парусан, Анакапс и др. витамини против косопад

Priorin е линия от продукти на Байер за възстановяване на увредени коси, за тяхното лечение, увеличаване на растежа и изпълването им с хранителни вещества.

Priorin Extra

Към момента компанията произвежда капсули, шампоан и разтвор в спрей. В България се намират само капсулите. Съставът им даваме в таблица.

Ключови съставки на Приорин
Компонент Ефект
Екстракт от просо подобрява регенерацията на тъканите, има овлажняващ ефект и е полезен за епидермиса, активно ускорява растежа
Пантотенова к-на (В5) активизира регенерирането на увредени клетки, подобрявайки състоянието им, ускорява ръста на епидермални тъкани, оказва пряк ефект върху обменните процеси
Масло от пшенични кълнове подава мощни антиоксиданти и полезни вещества като вит. Е, уникално средство за забавяне на стареенето, препятства загубата на коса
L-цистеин участва в състава на протеинови комплекси със строителна функция, стабилизира изработването на колаген за здравината на косъма
Биотин (В7) необходим за добрия външен вид и здравето на всеки косъм, стимулира изработването на кератин

Противопоказания на Приорин

Трите продукта под името Приорин имат различен състав и въздействат по свой начин (най-силен е серумът с патентован комплекс на основата на шлемник байкалски). Те имат еднакви показания (косопад) и различно въздействие.

И за трите продукта производителят не описва сериозни противопоказания и негативи. Обратното – капсулите, шампоанът и серумът са разработени за многомесечна употреба, което косвено показва тяхната безопасност.

Приемането на медикаменти и провеждането на други терапии за косопад не е пречка за ползването на линията Приорин. Активните вещества не влизат в реакция. Алкохолът също не оказва влияние.

Противопоказания на Приорин на капсули

Има една сериозна пречка за използването на капсули Приорин и тя е индивидуална свръхчувствителност към някоя съставка плюс непоносимост към соя.

Обърнете внимание на соята. Непоносимостта към соя е една от най-разпространените хранителни алергии. Наблюдава се при 10.8% от възрастните и при 7.6% от децата.

Освен алергичните лица, неподходящи ползватели на Приорин са децата. Причината е, че няма изследвания за въздействието на капсулите върху организъм в развитие. Границата е поставена на 12 – годишна възраст.

Противопоказания на Шампоан Приорин

Шампоанът Приорин се понася отлично и е направен за постоянно използване. Единственото му противопоказание повишена индивидуална чувствителност към активна съставка.

Ок ли е Приорин при кърмене?

Няма ограничение за шампоана и серума, те са категорично безопасни за кърмачки. Активните съставки не проникват в кърмата. Жените с отслабени от бременността коси са целева група на продуктите Приорин.

За капсулите се отнася същото твърдение. Но мнозина препоръчват за сигурност кърмачката да се консултира с наблюдаващия лекар.

При бременност?

Ситуацията е като при кърмачките – няма противопоказания, но за сигурност попитайте лекаря си.

Priorin 04

Странични ефекти от Приорин

Приорин не дава странични ефекти, защото се състои от растителни и природни компоненти, извлеци и витамини.

Вижте и ТОВА: Разлика между Приорин и Приорин Екстра. Мнения, странични ефекти за шампоан и капсули. Качват ли се килограми?

Странични ефекти от Приорин, хапчета за коса

Във форумите се пита дали Приорин води до окосмяване по тялото. Потребителки се притесняват, че капсулите ще въздействат върху тялото, както и на главата. Ние не срещнахме мнение, което да потвърждава подобни опасения.

В БГ-мама има специална тема за Приорин, в която въобще не се описват странични ефекти. Описват се положителните резултати от приема – порастването на нова коса и сгъстяване.

В листовката на препарата на българския, английски, немски и гръцки език също не пише за нежелателни явления. Пак от форумите се ориентираме, че лечението с Приорин започва и самостоятелно, и по лекарско предписание.

Качват ли се килограми от Приорин? Напълняване?

Въпросът се повдига във форумите по аналогия с други добавки против косопад, а и поради утвърденото мнение, че от витамини се пълнее. Дами се опасяват, че отваря апетита. И по двата въпроса отговорът е отрицателен – не се пълнее, не влияе на апетита. Това са отзиви от ползватели във форумите, а в сайта bg-fitness.com е написано директно, че Приорин не влияе на теглото.

Официално становище от производителя няма.

Странични ефекти от Шампоан Приорин

Шампоанът, както и концентрираният спрей серум, са безопасни и щадящи косата и скалпа препарати. И двата продукта са за постоянна употреба в дълги срокове от порядъка на 3 – 6 месеца. Странични ефекти не се описват от Байер, не се споменават и от ползватели.

Мнения за Приорин от БГ Мама и др.

Преди около 15 години Приорин не се продава в България, но българките научават за него и намират начини да си го доставят от Германия, Австрия и Гърция. Цената тогава е 25 – 45 евро за опаковка (според страната и броя капсули), но тя не спира амбицираните дами.

Причината е, че изпробвали капсулите се изказват със суперлативи. Те свидетелстват, че след 1 – 2 месеца пиене на Приорин опадането напълно спира и на главата изниква нова коса. Една жена в БГ-мама казва, че в резултат от лечението има кичури с различна дължина.

По-късно пиенето на Приорин става по-масово и тогава се появяват негативни отзиви. Те са малко, единични мнения, но разбиват мита за 100% гарантиран ефект.

Повече недоволни има от шампоана. Някои го критикуват, че не мие добре, други – че не помага. Мнения за серума почти няма, този продукт е рядкост за България. И другите от линията Приорин се зареждат спорадично и за дълги периоди изчезват от аптечния пазар.

Priorin 03 Shampoan

ВАЖНО: Вижте още мнения за Приорин, оставете и своя отзив или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Как се пие Приорин на капсули?

Байер е сменял опаковката, името и състава на своите капсули Приорин. В чуждоезични описания четем за „нова формула“. Не знаем от коя година тя заменя „старата“ формула и какви са различията.

Факт, че закупеният от Гърция Приорин се пие по 1 капсула на ден. Закупеният от България се пие по 2 капсули. Германската версия се пие 3 Х 1 капсула за 3 месеца и после по 1 капсула поддържащо за неопределен срок.

За да няма негативи и евентуални странични реакции, най-сигурно е да се спази указанието на конкретната опаковка, която потребителят е закупил и ще употреби.

Предположението е, че Приорин се произвежда от различни компании под „шапката“ на Байер и в различни концентрации. Например продаваният у нас Приорин се прави в Испания, а в Гърция се продава местно производство.

Независимо от мястото на производство, капсулите Приорин се гълтат цели с вода или сок. Приемат се максимум 6 месеца и след това или лечението се прекратява, или се възобновява след известна почивка.

Priorin 02

Заместители на Приорин

Не съществува аналог на Приорин, който да възпроизвежда същия състав. В серума е вложен патентован комплекс, а и в другите продукти комбинацията е уникална.

Заместители на продукта има в изобилие. Например „витамините“ за коса от Мерц, Допелхерц, Холанд и Барет, капсулите Геритамин и Герикапс, билкови комплекси като на Хималая и др.

По-точни заместители на Приорин са комплектите от капсули, шампоани и серуми (ампули) против косопад. Те оказват външно и вътрешно въздействие едновременно. Сред познатите имена са Ревалид, Дюкре, Рене Фюртерер, Фитоноватрикс, Парусан, Новофан, Суправит Керапан и др.

Пантогар или Приорин?

В БГ-мама препоръчват Пантогар на тези, които не намират Приорин. Приравняват ги по своята успешност. Но Приорин е по-добрият продукт, защото оказва външно и вътрешно въздействие. Пантогар е само на капсули. По-добър вариант е неговият аналог Пантовигар, който има и локални форми – шампоан и тоник.

Особеност на Пантогар е, че работи подчертано за дифузен косопад и при обичайните увреждащи фактори като лошо хранене, силно слънце и др. При Приорин няма подобно ограничение, което предполага ефективност при всякакви видове косопад.

Погледнете и ТОВА: Пантогар, Ревалид на капсули или Фитовал? Откъде да купя Пантогар в България? Мнения.

Ревалид капсули или Приорин?

Ревалид е най-разнообразната комбинация от продукти на пазара ни. Има поне 8 варианта, приложими при опадаща коса. Освен капсулите, потребителят подбира по свой вкус шампоан, тоник, балсам, маска, серум.

Капсулите Ревалид са създадени по швейцарска формула с директен кератин, много витамини, елементи като цинк и желязо, билки. Пишат, че комплексът е подобрен с повече градивни елементи за косата, за насърчаване на растежа и възстановяване на естествените качества.

При пряко сравнение Приорин отстъпва по количеството компоненти. Преимущество на Ревалид е, че подава готов кератин и стимулира генезиса му, докато Приорин работи индиректно.

Парусан против косопад

При реактивен и хормонален косопад Парусан предлага тройна атака от стимулиращ шампоан, активна пяна и таблетки. Понякога тези продукти се пускат в комплект на промоционална цена.

Като състав, таблетките не са сравними с Приорин. Имат повече и разнообразни витамини, използват  L-метионин, билките са коприва и хвощ. Пяната разчита на кофеин и пантенол, шампоанът – на  L-аргинин, витамини и AnaGain.

Анакапс Реактив, Прогресив, Експерт

Дюкре Анакапс Реактив е за реактивен тип опадане на косата. Анакапс Прогресив е за остри състояния, Анакапс Експерт е за хронични форми. Това са капсулите.

Шампоаните са под името ANAPHASE. Има вариант за предотвратяване на косопад, укрепване и ревитализиране, има и лечебни състави.

Дюкре не фиксира, а препоръчва комбинации. Например за хроничен косопад подхождат капсули Експерт с шампоан за поддържаща грижа и серум Неоптид Експерт.

Други витамини за коса

Медицински серии за косопад с вътрешно въздействие чрез капсули са ВиталФан на Рене Фюртерер (варианти за прогресивен и реактивен косопад), Novophane и Фито Фитофанер (с въздействие и върху нокти), Фитовал (бюджетен продукт), Себомакс HR (за заздравяване и поддържане).

Отделно компаниите за хр. добавки предлагат т. нар. „витамини за коса“ – поддържащи комплекси против дефицити и за укрепване, без лечебен ефект. Такива са продуктите на Alive, Sopharmacy Бюти Формула, Допелферц, Grassberg и др.

Други шампоани за растеж на косата

Заслужава си да се разгледат медицинските шампоани с лечебно въздействие при косопад. Такива предлагат Ревалид с патентована формула Redensyl за клетъчно стимулиране, Анафаз, Фито Novatrix и Phytocyane (комплекси със серуми и ампули), турският Биоблас.

Изгодни ценово продукти са Милва, Бабушка Агафия, Дори, Христина, в другия край на спектъра са продукти за интензивно повлияване като Ревита и Ла Елиа.

Priorin 058

Още по темата ТУК: Ревалид или Парусан? Мнения. След колко време действа Ревалид капсули? Странични ефекти.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Странични ефекти на Приорин. Противопоказания

  1. Моля ви на имейла да препоръчате специалист ,който да помогне при косопада.Ходя при най разични д-ри ,но нищо!

  2. Здравейте! От 16г търся,лекар да помогне за косопада!Моля кажете трихолог ,който е професионалист.Благодаря

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *