Мнения: Герикапс или Геритамин? Противопоказания и ползи

Какви мнения има за Герикапс в БГ Мама и др. Геритамин или Герикапс? Ползи и противопоказания на капсулите с витамини за косопад. Герикапс и цикъл. Калмацин, Мерц и други комбинации от витамин А и Е

Герикапс и Геритамин са познати комбинации от витамини А и Е, адресирани към кожата и нейните придатъци. Не са единствени на пазара, макар асортиментът да е ограничен (таблица).

Комбинации на витамини А и Е
Наименование Количество ретинил Количество DL-алфа токоферил
Герикапс 1 000 мкг 67 мг
Геритамин 1500 мкг 67 мг
ГериМар 1500 мкг 100 мг
ДР. Волке Витамин A + E 1500 мкг 67 мг
Омега Вита Витамин A + E 1000 мкг 67 мг
Мерц Специал (+ др. витамини) 800 мкг 13.4 мг
ESN витамин STACK (+ др. витамини) 800 мкг 10 мг
Суидиш Нутра Ултра (+ др. витамини) 800 мкг 48 мг

Мнения за Герикапс от БГ Мама и др.

Герикапс се пие за забременяване, научаваме от „Искам бебе“ в БГ-мама. Специалистите го изписват по 1 капсула до овулацията, през месец. Но има и други схеми – непрекъснат прием и прием от овулацията до менструацията. Тези разминавания тревожат мамите и провокират оживени разисквания.

От темата разбираме още, че Герикапс се приема и от партньора. Изписва се още за възстановяване след спонтанен аборт. След инвитро забременяване е изписан по 2 капсули дневно за целия период на износването.

Основната цел на Герикапс е друга – кожа, коса и нокти. Във форумите хвалят капсулите. Потребителките са доволни. Не се съобщава за буен растеж, но резултатите са видими – сгъстена коса, оздравени нокти след 2 – 3 опаковки. В БГ мама споделят за изчистване и изглаждане на лицето, за хубав тен и еластичност.

Негативите, които се обсъждат, са: евентуално напълняване и спиране на цикъла. За първото няма сериозни данни, но има за разстройство на цикъла. Цитира се лекар, който потвърждава, че витамините А и Е пораждат подобен нежелан ефект.

ГериКапс Геритамин 03

Три „Гери-„, които много си приличат

ВАЖНО: Вижте още мнения за Герикапс, напишете и вие своя отзив или само попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Ползи от Герикапс

Герикапс е съчетание на витамините А и Е. Приема се при авитаминоза, защото дозата в капсулата надхвърля дневното потребление от 0.9 мг вит. А и 15 мг вит. Е.

  • За косата, витамини за косопад. Герикапс подпомага растежа на косата и нейната здравина. Ускорява метаболизма, защитава от оксидантен стрес. Подхранва космените фоликули. Повлиява структурата на косъма, подкрепяйки тънки и изсушени косми. Включва се в схеми за лечение на косопад. Насища с влага, подпомага лечението на себорея и повишена сухота.
  • За здрави нокти. Двата витамина оздравяват пластината и подобряват израстването й. Противопоставят се на процесите за разслояване и изсушаване. Подобряват повърхността, премахвайки грапавини и неравномерна пигментация.
  • За еластичност на кожата. Герикапс противостои на процесите на отпускане, остаряване и изхабяване. Забавя бръчките и изглажда по-малките. Предотвратява старческо пигментиране. Лекува излющване и обриви, подпомага терапията на дерматози и псориазис. Повлиява възпаления и пъпки, ускорява заздравяване на рани и язви. Изравнява тена, хидратира.
  • За имунната система. Това съчетание от витамини има имунно действие. Подкрепя и подобрява функционирането на защитната система.
Какво съдържа Герикапс на капсули?

Меките капсули съдържат течна мазна субстанция на витамините А и Е. Те се пият цели или се отварят за локално приложение върху скалпа. Вторият начин е оф-лейбъл, но доказал се във времето.

ГериКапс Геритамин 01

Това е мека капсула с мастно-разтворим витамин. Щом се пробие, съдържанието изтича

Как действа?

Концентрациите надхвърлят дневното потребление, поради което постепенно се създава депо и се попълват запасите. Затова е необходим по-дълъг прием, чиято конкретна продължителност зависи от целите.

Колко време се пие Герикапс?

Според отзивите в БГ-мама, кожата и придатъците се оздравяват за 2 до 3 опаковки. Производителят съветва да се осигури прием за 2 – 3 месеца. При 20 капсули в кутия това означава 3 – 5 опаковки за курс.

Прием и дозировка

Герикапс е предвиден за приемане по 1 капсула дневно.

Кога започва да действа?

Витамините нямат моментално действие като лекарствените средства. Не се отчита начало на ефекта, защото те работят с натрупване. Първите осезаеми промени се очакват няколко седмици след старта на курса.

Герикапс на капсули. Цена и откъде?

Герикапс, Геритамин и другите наименования се водят добавки. Те се продават безрецептурно в аптеките. Цената леко варира в отделните вериги. Например Герикапс във Фрамар е 8.30 лв, а в Гален е 6.05 лв.

Противопоказания и странични ефекти на Герикапс

Няма описани негативи от приема на витамини. Единственото указание на производителя е да се спази посочената доза от 1 капсула за 24 ч.

Герикапс и цикъл

За влиянието на Герикапс върху цикъла съдим единствено по отзиви във форумите. Отделни потребителки споделят за пропускане на цикъл или за закъснение под влияние на лечение с витаминната комбинация. За този проблем производителят нищо не споменава в листовката.

Пълнее ли се от Герикапс?

Съществува мнението, че от витамини се пълнее, защото витамините отварят апетита. В действителност няма такива данни за А и Е. Дори потребителки, които целенасочено се наблюдават за напълняване, не са забелязали подобен ефект (източник: БГ-мама).

Заместители на Герикапс

Точни аналози на Герикапс са Геритамин и ГериМар, добавките на ДР. Волке и Омега Вита. Те са идентични като съдържание и близки като концентрации.

ГериКапс Геритамин 02

Всички витамини са разкошни за косата, но „светата троица“ са А, Е и Д3 за локално полагане

Аналогични са и комплекти като ESN STACK и Суидиш Нутра. В тях има по-малко А и Е, затова пък са допълнени с още 15 – 20 други витамини. Тези продукти са насочени към имунитета и цялостното оздравяване на организма.

Геритамин или Герикапс?

Идентични продукти с тази разлика, че Геритамин съдържа с 50% повече вит. А, а струва 40 ст. по-малко.

Герикапс или Калмацин?

Тези продукти имат идентична цел – оздравяване на кожата и косата, но я постигат по различен начин. Калмацин Форте залага на жизненоважните минерали калций, магнезий и цинк в съчетание с вит. Д. Кожата има нужда и от Герикапс, и от Калмацин едновременно.

Обхватът на действие на Калмацин в пъти надхвърля този на Герикапс. Калмацин оздравява структурата на костите и зъбите, отразява се положително на ЦНС, на сърцето и съдовете.

Герикапс или Мерц?

Мерц Специал – основна формула, за коса, Скин енерджи и Хидро глоу са четирите варианта на компанията Merz Германия. Те са фино прецизирани спрямо конкретни цели. Например Скин енерджи е за клетъчна регенерация, а Хидро глоу е за целенасочена хидратация.

Витамини А и Е участват само в общата формула на Мерц Специал, заедно с още 9 витамина, цинк и желязо. Вит. А е 800 мкг, вит. Е е 13.4 мг, но са достатъчни на фона на другите ценни компоненти в дражетата.

Други комбинации от витамин А и Е

Геримар на Магналабс е най-високодозовият вариант за семпло съчетание на витамини А и Е. Той има точния състав на Герикапс и Геритамин, но за разлика от тях, съдържа 100 мг DL-алфа токоферил. Като се има предвид, че цената му не надхвърля чувствително останалите (струва 6.09 лв до 8.90 лв), то това е най-изгодният вариант сред съществуващите към момента.

Други витамини за косопад

Косопадът е проблем, за който се произвеждат специални продукти. Локалните средства като ампули, лосиони и шампоани се подкрепят от капсули със смесен състав, които разговорно се наричан витамини, но използват още растителни извлеци, минерали, аминокиселини, кератин и специални химически съединения. Такива са широко познатите Фитовал, Приорин, Ревалид, Керапан, Виталфан, Дермофит, Пантогар и др.

Вижте и ТОВА: Класация за най-добрия биотин за коса. Пълнее ли се от него? Мнения за Биотин 10000 и 500. С цинк против косопад.

Видео за серията Ревалид срещу косопад.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Мнения: Герикапс или Геритамин? Противопоказания и ползи

  1. Няма УАУ ефект от тези витамини, но те отиват на нужните места и си вършат своята работа.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *