Лечение на косопада при мъжете

как се лекува косопад при мъжете

Косопадът при мъжете се лекува ефективно

Съществуват няколко научно доказани метода за лечение на косопад при мъжете. Има и хиляди недоказани продукти, подпомагащи растежа на косата. Много балсами, шампоани и витамини претендират да подпомагат растежа на косата по свой специфичен начин. Ниоксин е популярна марка шампоан против косопад, но няма доказателство за неговата ефективност. Такива продукти обикновено са безвредни, но с недоказано полезно действие и съмнителен резултат. За забавяне на процеса на косопад, има няколко възможни избора. Това включва лекарства като Minoxidil, Propecia и Avodart, които са поддържащи медикаменти и са подходящи за продължителна употреба. Спирането на тези лекарства не влошава или изостря предшестващия косопад. С други думи спирането на тези лекарства няма да ви върне в изходна позиция или да влоши състоянието. За лечение на косопад при мъжете се използват тези медикаменти:
Миноксидил (рогаин) – Това лекарство не изисква лекарско предписание. Лекарство за локално приложение, подходящо за мъже и жени. Действа по-добре на темето отколкото на предните области. Рогаин-ът се прилага два пъти дневно, което е и основния проблем при мъжете.
Финастерид (пропеция) – Подходящ е за лечение само на мъже с андрогенна алопеция.
Дутастерид (аводарт) – предимно се използва за лечение на уголемена простата при мъжете, напоследък се прилага и за лечение на косопада при мъжете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *