Основни причини за косопад при жените

Малко са представителките на нежния пол, които не са се сблъсквали с явлението „косопад”.

косопад Деми Мур

Против косопад Деми Мур редовно се остригва

Ежедневно всяка жена губи средно между 10 и 150 косъма. Когато обаче броят на падналите косми надвишава тази цифра, предпоставките за това трябва да се търсят в някои от следните фактори:

 • Стрес – Било то физически или психически, стресът е една от основните причини за появата на косопад. Въпреки че често в резултат на кризисни житейски ситуации губим голяма част от косата си, хубавото в случая е, че след отминаването на патовия момент тя отново започва да расте.
 • Диета – Една твърде ограничаваща и небалансирана диета също може да доведе до загуба на коса. Когато намалим дневния прием на храна, важно е да знаем, че ако искаме да не навредим на косата си, трябва така да организираме храненията си, че да приемаме достатъчно количество протеини.
 • Прекалено често миене – Прекомерното миене, от една страна, премахва естествения защитен слой на косата. От друга, в голяма част от шампоаните, които използваме, често се съдържат съставки, водещи до сърбеж, раздразнение, от там и до косопад.
 • Наследственост – За голяма част от жените, които не спадат към нито една от изброените по-горе категории, падащата коса е пряко свързана с предадения от родителите им ген. В подобни случай, единственото, което може да се направи, е да се търсят начини за подхранването й.
 • Менопауза – В резултат на променящия се хормонален баланс, някои жени губят голяма част от косата си в този период. За жалост, тази загуба е необратима и редки са случаите, когато косата на жени в менопауза започва да расте наново.
 • Здравословни проблеми – В някои случаи появата на косопад е индикатор за по-сериозни здравословни проблеми – диабет, лупус, проблеми с щитовидната жлеза. Когато съществува съмнение за подобно състояние, най-добре е веднага да се потърси съвет от специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Основни причини за косопад при жените

 1. При жените, за разлика от мъжете, защото те могат да бъдат и с гола глава, това е най-големия проблем за външността на една жена. Това е тяхната красота! Колкото повече коса – толкова по-хубава. Косопадът при жените може да бъде още от;
  – веднага след раждане, особено ако е имала дълга коса по време на бременноста. За това, най-добре е по време на бременноста косата да се подкъси, колкото се може повече.
  – след боядисване на косата – ако често се боядисва, ако е с неподходяща боя – некачествена, след изрусяване. И в двата случая косата губи своята еластичност и плътност, а накрая и оредява.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *