Тридерм Bionike, добрият шампоан против себорея | Косопад при себореен дерматит

Днес ще говорим за лекарството и шампоан тридерм, това е крем или маз за външна употреба. Специалният шампоан Bionike Triderm D.S е предназначен за себорея и е много силен.

По-долу ще обясним как действат кремът и мазта Тридерм, а шампоанът е на същия принцип. Той е супер интензивен, защото както казахме, Тридентът по принцип е много силно лекарства. Вътре съдържа не споменатите съставки, а циклопироксоламин и веществото янтарна киселина. Шампоанът нормализира мастната секреция и дава принос в поддържането на кожната флора (растителните микроорганизми). Ползва се само два пъти седмично, като се държи на скалпа поне 120 секунди, преди главата да се изплакне. В момента се продава на цена от около 25 лева и може да се поръча дори по интернет, за него не е необходима рецепта.

Цената на крема Тридерм за 15 грама в момента е около 7-8 лева в аптеките и в онлайн магазините в интернет, но той вече не се ползва специално за себорея, а за гъбички, екземи и други кожни проблеми. Активното му вещество е съставено от бетаметазон, гентамицин, а също и клотримазол. Тридерм е комбиниран препарат. Той съчетава противовъзпалителен, противосърбежен, противоалергичен и антиексудативен ефект, тоест намалява възпалението.

Това е вид кортикостероид, който помага на кожата да заздравее, има противогъбични функции, а също и антибактериално действие заради гентамицина, който е известен антибиотик. Тридерм предпазва от дерматози, които са усложнени от инфекции. Може да успокои чувствителна кожа, дерматит и екзема, различни видове невродермит и др. Може да помогне дори при обикновен хроничен лишей.

Препаратът е предназначен за външно приложение. Triderm трябва да се нанася на тънък слой върху цялата засегната повърхност на кожата и околната тъкан два пъти на ден сутрин и през нощта, за да се осигури ефективност на лечението. Лекарството трябва да се използва редовно, за да има ефект. Ако не настъпи клинично подобрение след три до четири седмици лечение, това може да стане повод за доуточняване на диагнозата.

Противопоказания: кожна туберкулоза и кожни проявления на сифилиса, варицела, херпес симплекс, дермални постваксинални реакции, отворени рани, деца до две години, повишена чувствителност към лекарствените компоненти. Лекарството трябва да се използва с повишено внимание по време на бременност, особено в първия триместър, при деца на възраст над 2 години, при продължително третиране на големи площи от кожата или в нарушение на целостта на кожата.

Как да използваме Тридерм крем правилно: Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте лекаря си или някой фармацевт. Два пъти дневно (сутрин и вечер) нанасяйте тънък слой от Тридерм върху засегнатия участък и върху зоната около него. Същевременно леко масажирайте тази повърхност.

Не прилагайте превръзки и не покривайте кожата по друг начин, освен ако Вашият лекар не ви препоръчва. Не бива да използвате по-голяма доза от тази, която лекарят ви е предписал. Ако случайно стане така, че да я надхвърлите, веднага го уведомете, защото може да се наложи да се вземат някакви мерки.

Съобщава се за следните локални нежелани реакции: парене, щипене, сърбеж, дразнене, сухота, повишено окосмяване, акне, промяна в цвета на кожата, обезцветяване или зачервяване на лицето, кожни инфекции, изтъняване на кожата с повишена ранимост, поява на стрии, мехурчета, уртики по кожата или замъглено зрение.

Когато лекарството се прилага при деца или юноши, те трябва да се проследяват от лекуващия лекар редовно, тъй като част от лекарствените вещества се абсорбират през кожата и могат да повлияят върху растежа им или да доведат до други нежелани ефекти.

Тридерм намира широко приложение в гинекологията, като под специален надзор от специалист може да се ползва против гъбички и хемороиди, а също и при кандида. Много хора го ползват и против гъбички в ушите и гъбички по ноктите.

Също в отделни случаи, много рядко, е уместно да се прилага и върху някои видове пъпки и акне, но при други съвсем не е уместно, така че безразборното мазане с него не се препоръчва. Можете сериозно да се загрозите, ако не го използвате правилно. Акнето, както споменахме, е един от страничните ефекти на кортикостероидите.

Тридерм се прилага широко против екзема и контактен дерматит и дори в отделни случаи – за себорея. Всъщност за себореята е създаден специално нормализиращият крем Bionike Triderm D.S Дори някои си мажат котките с него, но това е много опасно за животното, ако се направи некомпетентно. В студиата за татуировки го прилагат за по-бързо успокояване на кожата след татуиране.

Напишете и вие в коментар за какво ползвате Тридерм и дали ви е помогнал! Абонирайте се за канала и включете нотификациите, за да получите знак, когато имаме ново видео. Не забравяйте да го споделите в социалните мрежи. Само така то ще достигне до повече хора! До скоро виждане, приятели!

Себореята иска течности!

Себореята ви напомня, че имате липса на течности!

Един от най-често срещаните проблеми, както при жени, така и при мъже е себореята. Без значение, в каква форма ще се появи, този кожен проблем е често съпроводен с косопад и опадане на косата. Основните страдания на хората са зачервяване по скалпа, пърхот, омазняване, окапване на космите. Тъй като при себореята организмът ни страда не по-малко, това е признак, че в тялото ни липсват течности.

Интересен е фактът, че повечето хора, които страдат от себорея, споделят, че не пият повече от 500гр. вода на ден! Това е неоспорим факт за кожен проблем и оплешивяване. Средствата за лечение на себорея не са много. Най-препоръчвано от специалистите действие е пиенето на течности. Това е закон при себореята.

Косата се нуждае от вода, а и, ако се зареждате с течности, можете да намалите появата на пърхот. Нужното количество течности, което трябва да пиете е над 3 литра на ден. Ако сте постоянни, ще забележите, че има значителен ефект при себореята и косопада.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *