Какви са причините за косопад при мъжете?

Косопадът при мъжете е често срещано явление.

Причината за косопада при мъжете е повишената чувствителност към мъжките хормони (андрогени) в определени части на скалпа и се предава от поколение на поколение.

косопад при мъжете

косопад при мъжете причини

В миналото плешивостта често пъти се е смятала за нещастие и сериозен проблем. С годините и напредването на медицината и козметиката от една страна косопадът може да се овладее още в началото, а от друга в някой случаи се смята за секси и модерно.

Някой мъже имат части от скалпа, които са по-чувствителни към мъжките хормони, които циркулират в кръвообращението на мъжете.
Хормоните карат космените фоликули да се свиват. С времето те стават прекалено малки и не могат да заместят падналите косми. Фоликулите все още са живи, но вече не са способни да изпълняват функциите си.
Състоянието обикновено се появява около 20-те -30-те години и следва определен модел.
Първо, се появява отдръпване на косата и скоро темето се оголва. Косата, която остава обикновено спира да расте и губи блясъка и гъстотата си.

Косопадът при мъжете е заложен генетично и следователно трудно може да бъде предотвратен.

От психологическа гледна точка за мъжа е добре да приеме състоянието си и да не го смята за недостатък, а да се опита да го превърне в предимство.

Разбира се модерната медицина предлага методи за лечение, които в много случаи дават много добър резултат за косопад при мъжете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *