На какво лечение на косопад да се доверят мъжете?

Косопадът при мъжете не е резултат от стрес, не е резултат от ежедневното носене на шапка, не е резултат на конската опашка в лудата младост, не е резултат на някакъв дефицит, не е и резултат от прекомерно потене.

адекватно лечение на косопад при мъжете

Важно е мъжете да намерят правилното леченеи на косопада

Косопадът при мъжете се нарича андрогенна алопеция. Резултат е от хормони (андрогени) и генетично предразположение. Просто казано имате косопад, защото генетично сте предразположен към това. Фоликулите на косъма са програмирани да реагират на промените в хормоналната активност на скалпа. Казано по друг начин, определени фоликули са чувствителни към променената хормонална активност и тялото започва бавно да ги отхвърля.
Само два вида лечение ще помогнат при мъжкия косопад: Лечение насочено към хормоналната чувствителност или лечение, стимулиращо растежа на коса, въпреки хормоналната чувствителност. Това изречение е свещеният граал и моментално елиминира 99% от продуктите рекламирани, като ефективно средство срещу косопад.
Когато чуете за ново лечение на косопад, обърнете внимание на съставките на лекарството. Потърсете отговор на въпроси като:
Тези съставки влияят ли на хормоналната чувствителност?
Стимулират ли растежа на коса въпреки хормоналната чувствителност?
Има ли доказателства или данни за това действие?
Прочетете всичко внимателно, потърсете отговор на тези въпроси и тогава предприемайте употребата на това лекарство. Още по-добре би било да се посъветвате с дерматолог, като му предоставите цялата налична информация и той да прецени това дали лекарство е подходящо за лечение на вашия косопад.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *