Косопад при жените

жените също страдат от косопад

Жените често пъти страдат от косопад след бременност!

Жените страдат от косопад често по време на бременност. Тогава може да настъпят много промени в косата. Тъй като през бременността нивото на хормоните е колебливо, много жени усещат сгъстяване на косата. Това може да се дължи на промяна в броя на космите намиращи се във фазата на почивка, но точната причина е неизвестна. Често косопад може да настъпи и след раждането или дори шест месеца след това. Не съществуват начини за превенция на този пост родилен косопад.
Специфика на лечението на косопад при жените
За лечение на косопада при жените се използва миноксидил (Рогаин), трансплантация на коса, пудра, перуки или удължаване на косата.
Миноксидил е достъпен без лекарско предписание. Предлага си с 2%, 4% и 5% -ов разтвор. Досадно е, че трябва да се прилага два пъти дневно, но е показал качествата си да съхранява косата. Миноксидил предизвиква окосмяване навсякъде, където се приложи, така че внимавайте да не попадне течност по лицето. За жени е предназначен 2%-овия разтвор, но по лекарска препоръка може да се приложи и по-концентриран.
Пропецея е лекарство за лечение на косопад, одобрено само за мъже. Тестван е върху жени и резултатите доказват безопасността му при жените в периода след менопаузата и си заслужава използването му за лечение на косопад при жени в тази възраст;
Хирургически процедури като трансплантация на коса са подходящ избор за някои жени за „попълване” на „изтънени” области при косопад.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *