3 полезни съвета срещу косопад

Забелязали сте, че косата ви е загубила блясъка си, изтънява и вече не притежава предишната гъстота.

Все още не ви се иска да признаете, но започвате да ставате жертва на косопад. Косопадът е резултат от хормонален дисбаланс и единственият начин да го предотвратите или спрете е да възстановите дисбаланса.

Съвет 1
Не се колебайте, действайте

Първото, което трябва да направите е да не смятате, че няма проблем, когато е очевидно, че има. Това е основен урок, който трябва да научите за тялото си и това се отнася не само за косопада, но и за всичко останало свързано със здравето
Запомнете, че никога не е твърде късно да започнете да лекувате косопада си.
Колкото по-бързо възвърнете хормоналния баланс, толкова по-бързо ще се справите с косопада.

Съвет 2
В началото третирайте косата си толкова нежно, колкото докосвате бебето си

Възвръщането на здравето и красотата на косата е дълъг процес, който се характеризира с възходяща градация. Това означава, че в началото, за определен период, въпреки мерките, които вземате, косата ви ще продължи да изглежда зле. Това е моментът, в който трябва да бъдете безкрайно нежни към косата си.
Например ресането на косата вероятно представлява скубане и дърпане, което е безкрайна „обида” към вас и косата ви. Освен това наранява космените фоликули и пречи на лечението на косопада.
В началото на лечението винаги избягвайте силни козметични продукти и шампоани, които могат да увредят и без това увредената ви коса.

Съвет 3
Превърнете възглавницата си в средство за лечение на косопад

Ако се замислите, ще установите, че главата ви, респективно косата прекарва доста време на възглавницата. Защо не направим възглавницата съюзник в борбата с косопада си.
Като начало, защо не опитате сатенена възглавница. Сатенът позволява на косата да се плъзга по материята, за разлика от традиционните материи, които понякога дърпат и опъват косата. Това е незначително опъване, което обаче става значително след 8 часа сън.

Второ, никога не връзвайте косата си през нощта. Забравете ролките, ластците, шнолите и всичко останало, което ви хрумва да сложите на косата си. Това е времето, през което кожните фоликули се заздравяват и по този начин им пречите.

Накрая поддържайте въздуха хладен, но влажен. Това е идеалният климат за вашата коса. Страдащите от акне и екзема са наясно с този принцип, но ако страдате от косопад е време и вие да го спазвате.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *