Косопадът при тийнейджърите. Възможни причини и поводи за бърза реакция!

Юношите трябва да седят не повече от 1 час пред лаптопа

Специалисти предупреждават,че косопадът при тийнейджърите се увеличава стремително. Това се получава при прекаленото облъчване от компютрите, пред които децата стоят непрекъснато. Може и да ви се стори странно, но при прекаленото седене пред лаптопа, косата се превръща в магнит на вълните, които се излъчват от компютрите.

За това днес, притеснени родители, алармират, че техният юноша се оплаква от падане на косата, както и от обилен косопад. Колкото и да са защитени компютрите, във юношеска възраст хормоните са в дисбаланс, а ако насреща си видят и облъчване- става проблем. Косата започва да се превръща с попивателна гъба на лъчения и след това пада.

Препоръчва се юношите, както и децата да седят пред компютър за не повече от 1 час на ден. Това ще им спести неприятния косопад в бъдеще.

Но, разбира се, причините за косопад при тийнейджърите, далеч не могат да се изчерпят със седенето пред компютъра. Те може да бъдат буквално хиляди. Например може да се дължат на алопеция (кръгов косопад, локално оплешивяване, на петна). Това се предизвиква от микроорганизми от типа на лишеите, които „опасват“ косата. Те могат да засегнат също и веждите, и цялото останало тяло. Може да се предизвиква и от гъбички, да се дължи на стрес и на още какво ли не.

Затова ако имате случай на косопад при тийнейджъри, имате всички основания да се безпокоите и да тичате веднага при кожния лекар. Супер важно е да се реагира веднага, защото ако закъснеете, промените може да се окажат необратими. Тоест детето ви да оплешивее напълно, по цялото тяло. Така че не губете време в ровене из интернет и търсене на народни рецепти. Марш веднага при доктора!

Ето и едно видео по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Косопадът при тийнейджърите. Възможни причини и поводи за бърза реакция!

  1. Здравейте, искам да питам моят син е 15 годишен. Забелязах че дясната вежда започна да оплешивява от долу на горе, сега е половин вежда, но започна и косата на главата да оредява, моля ви кажете от какво може да е това.

  2. Веднага отидете на кожен лекар! Това може да е алопеция, може да са гъбички и куп други неща. Много е важно да се хване в началото, защото може да се окаже необратимо и синът ви да оплешивее напълно.

  3. Проблема е че се намираме в Германия и за да запишем час трябва поне месец да чакаме,а и като сме чужденци не обръщат много внимание.
    Страхувам се за момчето ми.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.