Какво е „андрогенетичен“ и „андрогенен“ косопад?

Този вид косопад се свързва с генетично предразположение и семейна история. Обикновено се среща при мъжете, но сега знаем, че се среща и при двата пола. Това е важно да се знае, за да може да се предприеме адекватното лечение.
При мъжете косопадът е по-бърз процес, по-рано се появява и се развива по-обширно. Също така влияе много зле и на самочувствието на мъжете.
Лекарите наричат познатата ни плешивост с термина “андрогенетична алопеция“ или „андрогенна алопеция“. Това заболяване се предизвиква от комбинацията между наследственост и хормони. Точната причина за появата на косопада е все още неизвестна (хормоните, участващи в този процес са мъжки, а те се срещат както при мъжете така и при жените)
Митове за косопада при мъжете:

косопад: андрогенен

Косопадът бива различни видове

Косопадът се наследява по майчина линия – в действителност косопадът може да се наследи и от женска и от мъжка страна. Един поглед към цялото ви семейство ще ви даде полезна информация. Задълбочените изследвания в тази посока продължават да се провеждат постоянно и няма окончателно становище по въпроса.
Дългата коса разтяга корените – това твърдение е абсолютно погрешно. Шапките, смятани за причина за косопад, също така не задушават скалпа и не предизвикват косопад;
Употребата на шампоани не засилва косопада;
„Лошото кръвообращение“ не води до косопад, а масажите не го прекратяват.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *