На какво се дължи появата на косопад след раждане

Полезна информация за появата на косопад след раждане

Може би много майки се питат защо се появява косопад след раждане. Макар щастието

косопад след раждане

Майката страда от косопад след раждане

породено от пръкването на нов живот, който ще радва женското сърце процесът по раждане крие и някои непредвидени обстоятелства какъвто е косопадът.

Може би знаете, че самото раждане благоприятства за растежа на косата, нейния блясък и здравина. Въпреки всичко в по-късен стадии след раждането хормоните допринасящи за положителния ефект върху женската коса изчезват.

Именно заради претърпяната загуба на хормони повечето жени изпитват неприятности с косопад след раждане и се налага взимането не крути мерки. Главната идея е да възстановите хормоналния дисбаланс и косата ви ще започне да расте отново.

Грижите за бебето понякога могат да предизвикат стрес у вас. Съветваме ви да запазите спокойствие тъй като буйните емоции и напрягането могат да засилят действието на вече започналия косопад след раждане.

Косопад след раждане може да забележите едва на втория месец след като детето се е появило на бял свят. Точно тогава хормоните се връщат в етапа преди бременността и това създава предпоставки за временно оплешивяване. Съвета към майките е не унивайте а се грижите за косата си, използвайте витамини и шампоани против оплешивяване. Всичко ще си дойде на местото и вие отново ще се радвате на красива прическа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *