Мнения за Геритамин. Пълнее ли се? Вреди има ли?

Колко време се пие Геритамин? Мнения: Пълнее ли се от Геритамин Хиалурон? Вреди има ли? Ползи и странични ефекти. Геритамин или Герикапс? Доволни ли сте?

Да започнем с данните, за които най-често ни питат. По-долу ще продължим с мненията и страничните ефекти, представяне на видовете Геритамин, ползите и вредите.

Откъде да купим Геритамин на добра цена
Геритамин Хиалурон 45+15 Обикновен Геритамин
Геритамин Хиалурон 45+15 Обикновен Геритамин
Виж цена Виж цена

Геритамин е витаминен състав, насочен към нуждите на косата, кожата и ноктите. Произвежда се в две комбинации.

Съдържание във видовете Геритамин
Продукт Витамин А Витамин Е Хиалурон
Геритамин 1.5 мг 67 мг не
Геритамин Хиалурон не 30 мг 100 мг

Витамин Е е постоянна съставка – тя оздравява структурата, кръвния оборот и активното хранене на тъканите и луковиците. Вторият компонент в комплексите варира: витамин А приоритетно регенерира, хиалурон приоритетно хидратира. Избираме по належащата нужда към момента.

Мнения за Геритамин от БГ Мама и др. Доволни ли сте?

Геритамин се познава и използва по няколко начина. Традиционният е пероралният – по-често го вземат на курсове. Други отварят капсулите и ги изсипват в маски за коса или директно мажат върху ноктите и проблемни места. В БГ-мама се споделя, че от мазане на ноктите са изчезнали бели петна и е стопирано разслояването. Дадени са положителни оценки и за кожата, често с една дума: страхотна.

Ниската цена на Геритамин подвежда към предозиране. Космите по тялото растат по-бързо, предупреждава потребителка с опит.

Геритамин се обсъжда и в светлината на проблемно забременяване. Изписван е заради кисти, за урегулиране на цикъла, в помощ на зачеване. Във всички теми се прокрадва опасението за напълняване.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Геритамин и дайте и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Доволни ли сте? Колко време го пихте? Пишете ни!

Пълнее ли се от Геритамин?

Във форумите съществуват и двете мнения – че се пълнее и че не се пълнее. До крайно становище не се достига.

Справка в общата характеристика на витамините показва, че вит. А и Е директно не водят до пълнеене, но липсата им пречи за набора на телесна маса. Те влияят на мускулатурата, не на мазнините.

Геритамин 03

Повишени дози витамина Е се ползват от бодибилдърите през периодите на ударни тренировки с цел регулиране на мускулното нарастване и против умора

Витаминът А е потребен за ръста и развитието на клетките, а витаминът Е намалява концентрираността от св. радикали, непозволяващи да се оформи релеф. Хора със слабо телосложение ги пият с цел мускулна маса и оформяне на тялото.

Колко време се пие Геритамин и как?
  • Дневната норма за витамин Е е 5 – 10 мг. И двата вида Геритамин дават повече (30 – 67 мг). Това показва, че препаратът е за периодична употреба – за попълване на дефицити и оздравителни акции. Не подхожда за ежедневен прием без прекъсване.
  • Дневната норма за витамин А е 0.8 – 1.0 мг.

Хиалуронът пък трябва да се приема не по-малко от 1 месец, за да даде видимо хидратиране. Затова Геритамин Хиалурон изключват вит. А и редуцира дозата вит. Е. Все пак и този продукт не става за постоянно.

Ползи от Геритамин

Производителят е посочил лаконично, че адресира Геритамин за поддържане на кожа, лигавици, зрение и имунитет. Това са най-големите потребители на витамините А и Е в тялото.

  • При косопад и за коса – недостигът на двата витамина отслабва косата и създава условия за капене и други патологии. Видимо лошото състояние на косъма е показание за започването на Геритамин – при загуба на блясъка, разслояване, сух скалп и косопад. Вит. Е стимулира обновяването и пълни с кислород. Той лекува и косъма, и скалпа. Вит. А подава кератин за строежа на косъма, лекува възпаления и омазняване. Комплексът е приложим при всякакви проблеми;
  • При менопауза витамин Е намалява негативните прояви и симптоми, регулира изработката на хормони на хипофизата, нормализира налягането и метаболизма, укрепва съдовете и сърцето. Положително влияе върху измененията в млечните жлези и профилактира мастопатия. Витамин А забавя стареенето, защитава репродуктивните органи от новообразувания;
  • Предизвикване на цикъл с Геритамин – препаратът не предизвиква насилствено цикъла, а го регулира и нормализира. Това се осъществява чрез влиянието на витамините върху образуването на някои хормони и върху половата система като цяло. Витамин Е подобрява храненето на ендометриума, нормализира растежа му и препятства появата на най-честите нарушения на менструацията като дисменорея, алгодисменорея, аменорея и олигоменорея;
  • Други ползи от Геритамин са за зрението и имунитета. Витамин Е е препоръчителен при късогледство, витамин А трябва за нощното виждане, което напълно зависи от присъствието му. Дори незначителен дефицит отслабва виждането в тъмнина, нараства зрителната умора и намалява времето за комфортно гледане на ТВ и кино.

Вреди от Геритамин, противопоказания

Вреди от приема на витамини няма, освен при тежко предозиране. Производителят предупреждава да се спазват посочените дози и да не се замества нормалното хранене с капсули Геритамин.

Противопоказания за комбинацията се тиреотоксикоза, бъбречна и сърдечна недостатъчност и гломерулонефрит от хроничен тип.

Странични ефекти на Геритамин

При хронична хипервитаминоза А възникват безсъние, раздразнителност, главоболие, апатия, парестезии, нарушения на походката. Храносмилането реагира с гастралгия, диспепсия и диария. Възможен алергичен отпор.

Видове Геритамин

Към момента на пазара има две разновидности в три опаковки.

Геритамин Хиалурон

Geritamin_Hyaluron_3D_Kutia_45+15_promo_300

Добавката съчетава висока концентрираност на хиалурон с умерено количество витамин Е. Така се постига дълбоко хидратиране на кожните тъкани и решаване на патологични процеси в тях.

Хиалуронът е произведен по специална (и патентована) технология, с което е намалено молекулното му тегло с цел по-пълно усвояване на храносмилателния тракт. Подаваното количество се възприема в максимална степен от организма.

Към момента на пазара се намират две опаковки на Геритамин Хиалурон – стандартна са 30 капсули и „подаръчна“ с 15 капсули в плюс или общо 45 капсули.

Геритамин 20 капс

geritamin-300

Основната формула на Геритамин съдържа витамините А и Е в дози, които надхвърлят нормалното за деня. Това позволява да се попълват дефицити и да се осъществява лечебна дейност.

Тук сме поместили старата опаковка на Геритамин, която беше в обръщение в последните години. Все още някои аптечни сайтове ползват това изображение. Продуктът се продава обаче с нов дизайн – розово-цикламена кутия със зелени орнаменти. Производителят 4 пъти подменя дизайна на опаковките на Геритамин, не се безпокойте – този продукт няма фалшификати.

Заместители на Геритамин

Точен аналог на Геритамин е Герикапс от друг производител. Геритамин Хиалурон няма аналози. Обикновено хиалуронът се комбинира с витамин С.

Геритамин или Герикапс?

Привидно капсулите са идентични, но има разлика в дозата витамин А – той е 1 мг, а не 1.5 мг, както е в Геритамин. Дозите на витамин Е са идентични.

Геритамин 01

Тези аналози на Геритамин са почти еднакви – съдържат по 1 мг витамин А

Показанията за предприемане на курс с Геритамин и Герикапс са еднакви. Според Адифарм, производителят на Герикапс, продуктът се пие минимум 2 – 3 месеца.

Геритамин или Калмацин

И двата препарата са нужни, не е възможно да се избира между тях поради същностното им различие. Геритамин съдържа витамини, Калмацин – минерали. Тялото се нуждае от калций, цинк и магнезий.

Калмацин Форте на Валмарк благоприятства първо костите и после придатъците. Всеки от минералите в състава се усвоява и употребява от тялото, защото е в компанията на останалите от комбинацията.

Специално за кожата и косата от първа важност е цинкът. Неговият недостиг е отговорен за кожни патологии, косопад и имунна слабост.

Геритамин или Мерц?

Сред множеството продукти на Мерц ще разгледаме дражетата за коса. Тяхна цел е растеж и оздравяване на косата.

Постига се чрез богата комбинация от витамини, растителни екстракти, L-цистеин и минерали. В едно драже са събрани почти всички нужди на косъма и кожните клетки.

Компанията гарантира, че продуктът има изключително висока стойност (качество) и е произведен с новаторски методи за максимално пълно усвояване на компонентите.

Допълнителна екстра от Мерц: бори се с пигментация.

Мерц включва 15 съставки, следователно и цената му не е сравнима с продукти като Геритамин. Приемът за месец (60 дражета) излиза 32 – 49 лв, според това от коя аптечна верига ще се закупи.

Вижте и ТОВА: Кои са добрите витамини против косопад? Геритамин или Мерц? Мнения за Ревалид на капсули. Какви витамини липсват при косопад?

Видео: Реклама на Геритамин

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Мнения за Геритамин. Пълнее ли се? Вреди има ли?

  1. Аз съм с псориазис и редувам геритамин с неопсорал, но не съм правила почивки досега, опасно ли е?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *