В кои случаи можете да спрете косопад с билки

Косопад се спира спокойно с билки, но само в някои от многобройните възможни случаи. Тук ще ви изброим основните случаи и подходящите билки.

Страдащите от косопад сигурно вече са запознати, че причините за окапването на косата могат да бъдат многобройни и необозрими. Само два от тях обаче се лекуват с билки и те са когато косопадът се дължи на стрес или на тежък курс с лекарства. Общото между тях е, че в тези случаи косопадът се извършва за кратък период от време и след известен период от време.

Ако сте преживели стрес преди косопада.

Ще го познаете по това, че косопадът идва обикновено с два месеца закъснение – след стреса. Минало е време, през което организмът е произвел реакцията си срещу определен вид стрес и косата е започнала бързо-бързо да капе. В този случай билките са подходящи. За тях четете по-долу.

Ако косопадът се дължи на прекаляване с лекарства.

Той настъпва почти веднага след натравянето, също така е бърз и скоростен като предишния и е съчетан с различни странични ефекти, в зависимост от лекарството, с което сте се замърсили. Това са двата белега, по които се познава вторият случай. И в него също можете да спрете косопада с билки.

Третият често срещан вариант, това е косопасът или гнездовидният косопад.

Автентичният разказ на Румен Филипов за спирането на косопада с билки:

При него косата пада „на островчета“ и оставя грозни бели петна по главата. Косопасът може да бъде и по брадата, също нерядко срещано явление. Имайте предвид, че този вид косопад е силно заразен, защото се дължи на акароподобни микроорганизми, които „пасат“ косата или я „остригват“. В този случай начинът е да търкате оголените места с чесън, докато станат болезнени. Това е и най-евтиният вариант, за съжаление – миризлив!

Как става лечението на косопас с чесън.

Трудно. Отрязвате една „филийка“ от скилидката чесън, нека бъде с дебелина около 5 милиметра, като преди това раздразвате кожата. Това раздразване може да стане с 5 игли за шиене, вързани здраво с конец. Те имат за цел да превъзбудят кожата на скалпа и да увеличат кръвообращението. След това търкате зверски с „филийката“ чесън, докато започне да пари и да боли. Може за целта да заминат и 4-5 филийки. Повтаряте същата операция на всяко едно от оголените места – по скалпа или по брадата.

Какво се постига с това лечение?

Първо, чесънът унищожава коварните акари, които „пасат“ косата ви, избива ги до крак! Второ, заедно с иглите, повишава кръвообращението. Ако зверското търкане на главата и брадата ви продължи редовно, между 4-ия и 8-ия ден ще видите първите руси косъмчета, прораснали на оголените места. Скоро ще имате коса, по-гъста от предишната, на същите тези места. При гнездовиден косопад билките също помагат, но чесънът е по-евтин. Лошото е само това, че с чесъна се умирисвате до костите!

Четвъртият вид: Оплешивяването.

Ако то е наследствено, бавно и равномерно, тогава билките няма да ви помогнат. А ако някой твърди, че нещо може да ви помогне в тези случаи, то най-вероятно той лъже. На света има стотици милиони плешиви мъже (а и жени). Ставате един от тях и това е положението.
Как помагат билките в случаите, в които помагат?

Те ликвидират стреса, имат успокояващ ефект, лекуват душата. Когато се махне причината за стреса, и косопадът спира. Също така билките подобряват кръвообращението и чистят кръвта. Обират шлаките и правят скалпа по-жизнен. Десетки са отзивите из интернет на хора, които са успели да си помогнат при косопад с билки. Някои от тях можете да разгледате тук: Билки при косопад. (кликнете върху линка).

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *