Стресът в ежедневието води до косопад

Една от възможните причини за косопад е наличието на стреса в нашето ежедневие.
„Загърбете стреса и спрете косопада“ е съветът на психолозите. Най-удачният начин за това е да се научите да управлявате нивата на стрес преди да повлияят на нормалния ритъм на растеж на вашата коса.
При ежедневните стресогенни, като проблеми в службата, съпружески търкания, проблеми при отглеждането и възпитанието на децата, една 30 минутна ежедневна релаксация е страхотен антидот на косопада. Намерете си занимание, което наистина ще ви достави радост (например – четене на книга, гимнастика, рисуване, разговор с приятели, разходка в парка, любима храна), в което да се потопите поне за 30 минути. Друг вариант за релаксация е душ или баня, по време на които оставете ума ви да се рее, не се поддавайте на лоши мисли, прояснете главата си и отпуснете тялото, най-добре е да си вземете вана с етерични масла от лавандула и мента, за да успокоите максимално психиката си.

При силни стресови моменти, като развод, финансови проблеми, смърт в семейството, безработица, може би ще се наложи да потърсите помощ за справяне със стреса. Психолози, групи, терапевти са сериозен ресурс в борбата със стреса, за да предотвратите появата на косопад.
След като веднъж сте се научили да контролирате стреса и да го превърнете в ежедневен навик, ще се освободите от предизвикания от него косопад.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *