Косопад през есента – как да го намалим?

В края на летния сезон за някои неприятната едно обстоятелство причинява дискомфорт – появата на косопад.

След неспирните слънчеви бани, нощните партита и коктейлите, не само ние сме изтощени, но и косата ни. Тогава именно се появява косопадът. А когато някоя суетна дама или господин добави към всички тези външни влияния и спазването на диета за зашеметяваща фигура, ефектът става двоен. Умората, напрежението и стресът поставят завършек на цялата тази серия от изпитания.

няколко начина за намаляване на есенния косопад

как да се противопоставим на есенния косопад

И ако след всичко изброено до тук, косопадът все още не е достигнал заплашителни измерения, няколко са начините да му се противопоставим. На първо място, промяна в хранителния режим. Вместо сладкиши, тестени изкушения и мазни специалитети, трябва да наблегнем на морските дарове, пилешкото месо, яйцата. Други полезни храни са гъбите, лукът, чесънът, листните зеленчуци, като правилото е колкото по-просто приготвена е храната, толкова по-добре.

Приемът на витамини и минерали също има положителен ефект. Във всяка аптека могат да се намерят специално приготвени субстанции за здрава коса. А за тези, които предпочитат да се борят с косопада чрез средства за външна употреба, домашно приготвените маски за коса са идеално решение. Комбинацията от зехтин, яйце и мед е не само полезна, но и съставките са лесно достъпни и то на приемливи цени, защото всички знаем, че в края на лятото бюджетът е силно изтънял.

И за да не каже някой, че разчитаме само на бабини поверия, ще споменем и за качествените хидратиращи балсами и шампоани, борещи се и с косопада.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *