Стресът – причина за косопада

Загубата на определен брой косми ежедневно е характерна за голяма част от хората.

Независимо от това на каква възраст е, дали е мъж или жена, всеки човек губи част от косата си поради различни причини. Според последните изследвания в областта една от основните предпоставки за появата на косопад е стресът, на който е подложен човек в своите всекидневни занимания.

стрес косопад

Стресът също причинява косопад

Дали опадането на косата ще престане, или ще се засили, зависи от това, до каква степен ще се преодолее съответният емоцонален дисбаланс и ще се създаде подходяща среда за укрепване на организма като цяло. Хората, които са изложени на множество рискови фактори, както в личния си живот, така и в работата си, са по-предразположени към косопад. Това е така поради обстоятелството, че нервното натоварване, напрежението и душевните катаклизми водят до увеличаване на количеството произведен адреналин. Той от своя страна затруднява преноса на хранителни вещества към космите на главата и кожата, създавайки благоприятна среда за появата на косопад.

В основата на твърдението, че именно стресът е най-опасната причина за прекомерното опадане на косата стои още един факт. Докато другите източници се преодоляват благодарение на медицинска намеса, походяща диета или разнообразни лекове, то косопад, базиращ се на стресови влияния, изчезва единствено тогава, когато изчезне и първоизточникът на тревогата. Никакви терапии и илачи не са в състояние да дадат положителен резултат, ако не настъпи възстановяване на емоционалния баланс. Затова с цел поддържане на здрава и красива коса е необходимо да се избягват всякакви патови моменти, които биха довели до унищожаване на вътрешната хармония.


Stop Stress hair loss @ Yahoo! Video

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *