Наложителни и незабавни действия при появата на косопад

косопадът налага незабавни действия

Консултацията с лекар е първото действие при начален косопад

Всеки е ставал от леглото си с неприятното усещане, че на възглавницата му са останали повече косми, отколкото е нормално. Около стотина косъма на ден е нормалното количество коса, която пада на ден, но когато това число се покачи драстично, несъмнено става въпрос за косопад. В подобни случай най-доброто решение е да се потърси помощ от страна на специалист. Но много от нас се надяват, че това състояние е временно и ще отмине от само себе си, в резултат на което не предприемат никакви действия.
На практика, понякога наистина косопадът се появява и изчезва заедно с конкретно явление – било то промяна в сезона, напрегнат момент в работата, неправилна диета. Когато обаче се установи, че косата продължава да капе и след отминаване на патовия момент, няколко са основните действия.
На първо място наистина трябва да се посети кожен лекар, които пряко се занимава с проблемите на косата. Той от своя страна ще анализира какъв е типът косъм на съответния пациент, ще определи характеристиките на кожата на главата му и ще го насочи към най-подходящите за самия него методи за справяне с косопада.
В случай на засилено падане на косата добре е да се направят и кръвни изследвания, които да проследят нивата на необходимите за растежа и здравината на косъма вещества. В случая основната роля е отредена на желязото, чието количество е пряко отговорно за състоянието на косата. Ако се установи липсата на някои важни съставки, то тогава е необходимо приемането им под формата на таблетки.
Паралелно на тези грижи, трябва да се обърне внимание и на начина на хранене. Често небалансираното хранене изтощава организма, което от своя страна оказва и пряко влияние върху начина, по който изглежда косата. Препоръчително е при наличието на косопад да се наблегне на консумацията на хранителни вещества, които съдържат протеини, липиди, витамини. Заедно с тях добре е да се приемат и комплекси витамини, селен, цинк.
Ако тези действия не доведат до желания резултат, съветва се да се направят хормонални изследвания, които да проследят генезиса на косопада.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *