Разновидности на косопада

За всяка жена здравата и красива коса е от съществена важност. Красивата прическа дава самочувствие, защото тя е непреходен символ на женствеността.

[life_number_calculator]

Именно поради това проблемите, свързани с косата, представителките на нежния пол приемат тежко, а когато става въпрос за загубата й, косопадът се оказва основният враг в живота. Всички усилия се насочват в посока на унищожаването му. Най-правилният подход в този случай е да се определи какъв точно е типът косопад, а от там да се търсят и най-ефективните методи за унищожаването му. И така, колко разновидности науката познава:

Разновидности на косопада

Видове косопад при мъжете

Гнездов косопад – той засяга конкретни участъци от окосмените зони. Като цяло косата е без видимо оредяване и изтъняване, но се появяват абсолютно голи петна. Основните причини за появата му се търсят в автоимунни или нервно-психически проблеми, затова от особена важност е своевременна консултация със специалист.

Реактивен косопад – диагностицира се на базата на равномерна загуба на коса по целия скалп. В основата на това състояние винаги се наблюдава конкретна причина, която трябва да се търси в широки граници. Тук спада загубата на коса в следствие на раждане, диета, третиране с хормонални продукти, умора, стрес, както и есенният косопад. Ако падането на коса не се преустанови без външно влияние в разумен срок, редно е да се потърси професионален съвет.

Хроничен косопад – при него косата в областта на темето започва бавно да оредява, което макар че е по-типично за мъжете, засяга и жени. При него поради натрупване на тестостерон се затруднява функционирането на процесите в космения фоликул. Доставянето на хранителни вещества е силно ограничено, в резултат на което косъмът не може да се храни и или умира, или губи голяма част от плътността си. При мъжете не съществува вариант за пълното спиране на този процес, докато при жените чрез своевременна и правилна терапия се наблюдава единствено изтъняване на косъма, но не и неговото падане.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Разновидности на косопада

  1. Браво! Чудесна статия! До сега не съм срещала по-добра от тази. Всичко е описано много точно и нагледно. А това е един проблем, както за жените, така и за мъжете.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *