Препоръчано лечение от дерматолог Иванова срещу косопад при жените

Когато става въпрос за лекарствени методи за лечение на косопад се оказва, че жените са в трудно положение.

Въпреки многото лекарства на пазара, някой, от които доста ефикасни, по думите на доктор Иванова дерматолог от Стара Загора, повечето лекари се колебаят да ги предписват.

За това има доста основателна причина и тя е, че повечето фармацевтични компании не са ги тествали специално за типовете оплешивяване при нежния пол.

Много често кожните специалисти избягват цялостното системно лечение с хапчета, които засягат целия организъм и потискат образуването на мъжките хормони андрогени. За да пристъпят към такова лечение, те искат цялостни изследвания, за да се установи дали прекаленото наличие на този хормон е причинил косопада, но в голямата част от случаите просто прибягват към локално лечение директно върху скалпа.

Дерматолог Иванова от Стара Загора е на мнение, че лечението на косопада трябва да започне възможно най-бързо, за да се получи най-добър резултат, тъй като продължителната андрогенна алопеция може да унищожи космените фоликули. Използването на анти-андрогенни средства след продължителна загуба на коса може да помогне за спиране на косопада и за съживяването на пасивните фоликули, но то трябва да продължи до пълното възстановяване на нивата на мъжките хормони в нормални граници. В противен случай, косопадът може отново да се възобнови. Приемът на витамини и минерали може да окаже положително въздействие, докато се приемат анти-андрогенни лекарства.

По-надолу ще намерите списък с процедурите, които са използвани за лечение на женския косопад. Доктор Иванова дерматолог от Стара Загора обяснява, че тяхната ефективност може да варира от човек до човек, но много от жените, които са получили такова лечение установяват, че има положителна промяна в косата и в самочувствието им.

Миноксидил

Това лекарствено средство в началото се е използвало за справяне с високото кръвно налягане. Лекарите обаче забелязват, че хората, които го използват започват да имат прекалено окосмяване (хипертрихоза), като страничен ефект. По-нататъшните изследвания показват, че използването на разтвор от миноксидил директно върху скалпа може да стимулира растежа на косата.

kosopadКогато се прилага локално, количеството от това лекарство се абсорбира през кожата в кръвта, но в такива малки дози, които не могат да предизвикат странични ефекти.

Широко разпространен е и в генерични версии, като опитът на дерматолог Иванова от Стара Загора показва, че той е по-ефективен при жените страдащи от дифузна андрогенна алопеция, отколкото при мъжете. Препоръчително е да се използват концентрации до 2%, но ако процедурите се следят от кожен специалист, то може да се използва и 5-процентно съдържание.

Резултатите при жени на възраст между 18 и 45 години, използващи от лека до умерена концентрация на миноксидил в продължение на 8 месеца показват, че при 19% от тях се е получил добър растеж.

Естроген и прогестерон

Естрогенът и прогестеронът на хапчета и под формата на кремове могат да бъдат ефективно лечение за жените с андрогенна алопеция, които преминават през менопауза или чийто естроген и / или прогестерон липсват по други причини. Тези два женски хормона са силно препоръчителни от дерматолог Диана Иванова, тъй като именно те предпазват най-силно женската коса, до момента на менопаузата.

Можете да откриете допълнителна информация за лечението и различните видове косопад на Dermatolog-Ivanova.com.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Препоръчано лечение от дерматолог Иванова срещу косопад при жените

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *