Подходящи витамини за косопад

Красивата и здрава коса зависи от цялостното здраве на организма.

Има някой витамини, които са подходящи при косопад. Красивата коса е символ на добро самочувствие и радва окото.

Подходящият прием на витамини и минерали помага за справянето с косопада. Дефицитът на определени витамини може да доведе до изтънчване и изтощаване на косата.
Витаминната терапия и подходящото хранен мога да превърнат косопада в неприятен спомен. Витамините А, В, С и Е са едни от най-важните за красотата на косата. Подходящите храни, които съдържат тези витамини ще ви помогнат да излекувате косопада си.
Витамин Е е много важен за растежа на косата. Това е антиоксидант, който помага за поддържането на растежа на косата и нейната красота.
Можете да избегнете косопада и побеляването на косата с правилна и достатъчна употреба на витамин В. Този витамин оказва голямо влияние върху кожата на главата и здравината на косата. Дефицитът на витамини В-6 и В-12 могат да предизвикат косопад. Витамин В-3, известен още като ниацин подобрява циркулацията на кръвта към скалпа. Витамин В-5 е най-важният витамин за растежа на косата. Той се намира в големи количества в яйчния белтък, рибата, пълнозърнестите храни, маята и млякото.

Витамин С също е антиоксидант и обикновено се намира в цитрусовите плодове и доматите, ягодите, чушките и картофите. Достатъчното количество витамин С е необходимо за растежа на косата и предотвратяването на косопада.

Витамин А, мастно разтворим витамин се среща в яйцата, млякото, сиренето, плодовете и зеленчуците. Също така е и антиоксидант, който подпомага производството на себум в скалпа, който е важен за блясъка на косата. Ако приемате достатъчни количества от този витамин ще се справите лесно с косопада и ще предотвратите появата му.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *