Какво е лечението за хормонален косопад – Има ли натурална алтернатива

Какво е хормонален косопад? Сресваш се сутрин, след като станеш от сън, или вечер след душ. Поглеждаш към четката или гребена и незнайно как там се е озовала чепка косми.

Никой не е застрахован срещу ранния косопад. Проявява се под формата на наследствено ранно оплешивяване при мъжете. Или като хормонално индуцирано състояние при жените. Има ли лечение за него?

Силният пол най-често страда от ранно оплешивяване заради наследствена предразположеност, стрес и прекомерна чувствителност към дихидротестостерон. Последният е обвързан със състоянието на космените фоликули. Дамите пък най-често се нуждаят от лечение на хормонален косопад. Той се предизвиква от дисбаланс в нивата на естроген и прогестерон. Разбира се, причините могат да се коренят и в недостига на витамини, прекомерно строги диети, или неподходяща прическа.

Какво да правим, ако сме с ранното оплешивяване и сме мъже? Какво е лечението за хормонален косопад при жените? Трябва ли да правя кръвни изследвания? При кои заболявания пада косата?

Съвременната наука предлага различни варианти за лечение на хормоналния косопад. Не всеки един от тях е свързан с медикаментозно лечение. Пазарът вече предлага и много натурални средства за справяне с оплешивяването. Според клиентските мнения за Hair Perfecta – това е един от най-ефикасните продукти!

Научи всичко за натуралното лечение на щитовидния косопад по-долу!

Хроничен и хормонален косопад при жените – Причини и превенция

Загубата на коса при жените най-често се провокира от хормони, стрес, неправилна диета, или нещадяща прическа. Обикновено, всеки човек се разделя с между 50 и 100 единични косми на ден. Това е част от естествения природен баланс. Благодарение на него, новите косъмчета могат да израстат силни, еластични и здрави. Когато той е прекъснат – получаваме хроничен или хормонален косопад. Медицинският термин за него е алопеция.

Мнозина считат, че оплешивяването засяга само мъжете. Но повече от 50% от жените ще изпитат забележима загуба на коса в някой момент от живота си. Най-значимата причина за съществена загуба на коса при дамите, разбира се, е възрастта. Тялото започва да работи по-бавно и не може да произвежда само нужните хормони. Можем да действаме превантивно, като включим в диетата си продукти за по-бърз растеж на космите. Както и да редуцираме стреса и тревожността.

Основните причини за хроничен и хормонален косопад при жените са:

  • Нещадящата прическа (Някои от по-пристегнатите издърпат или притискат корените на косата. Такива са стегнатите конски опашки, плитките и рибята кост. В медицината е известно, като тракционна алопеция);
  • Дефицит на витамини;
  • Разстройства в приема на нутриенти;
  • Диети;
  • Начупване на косата на скалпа заради прекомерно третиране;

Лечение на хормонален косопад при жените

Ако страдате от продължителна във времето загуба на коса – потърсете съвет от трихолог. Повечето прегледи включват оглед на косата. Но, при нужда, се налагат и кръвни изследвания, както и биопсия на скалпа, трихоскопия или преглед на микроскоп. Не се притеснявайте да говорите с разбиращ – ще ви рекомендира най-доброто лечение за хормонален косопад.

Основните методи за лечение на хроничен или хормонален косопад при жените включват:

  • В случаите, в които опадването е причинено от стрес или хормонални промени, като бременност, не е необходимо лечение. Косопадът ще спре от само себе си след известно време.
  • Когато причината се крие в стила на оформяне и стилизиране на прическата, като стегнати плитки и опашки, или наличието на определени химикали в организма, третирането е в това да спрете да ги правите или приемате.
  • В случай че се дължи на хранителни дефицити, приемайте или прилагайте добавки.

Ранно оплешивяване при мъжете – На какво се дължи

Мъжете обикновено губят косата си при комбиниране на 3 основни фактора. Те са генетика, възраст и хормони. Всички те могат да допринесат за постепенното смаляване на кухини в кожата в основата на космите. Косата расте прогресивно по-къса и по-фина, а нова не се появява. Това е ранен косопад или оплешивяване при мъжете.

Радвайте се на гъста и здрава коса с живот без стрес

Нервното напрежение често води до различни здравословни оплаквания. То може да предизвика некачествен сън, депресивни разстройства и проблемен апетит. Всички те водят до косопад и ранно оплешивяване. Наслаждавайте се на всеки аспект на живота, каквото и да се случва!

Депресията е една от известните причини за косопад

В статията  ни днес ще дадем обща информация относно някои основни за косопад причини,

косопад прични

Причини за косопад

които да вземете предвид. Съветът ни към всички, които имат проблем с косопада е да не се предават най-малкото защото, има начин за спасение.

Ние също имаме близки приятели и роднини споделящи дискомфорта породен от косопада. Повечето от тези хора са изложени на постоянен стрес било то на работното място или вкъщи. Трябва да знаете, че една от най-основните при косопад причини е депресията, нервите и неблагоприятното стечение на обстоятелствата за личността.

Освен нервното напрежение косопад може да получите в следствие на некачествени козметични или фармацевтични медикаменти, като лусиони, шампоани и тъй нататък.
Ако лекувате пърхут без да сте се консултирали със специалист относно използването на подходящ шампоан, то последния може да бъде сред известните за косопад причини.

Говорейки за причинители на косопад ще допълним и грижите за хигиената на вашата коса и цялостната и поддръжка. Ежедневното използване на различни козметики е още един фактор, с който трябва да внимавате за да запазите целостта на косата ви и нейния уникален вид.

Пазете косата си и използвайте витамини за нейното подхранване. Последните може да набавите както по натурален път, така и всички нови медикаменти гарантиращи защита срещу косопад.

Непременно погледнете и ТОВА:

Храни против косопад. Магнезий и магнезиево олио за коса. Храна за коса (Hair food) за мазане, цена

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *