Масаж против косопад

Когато косопадът стане неизменна част от ежедневието ни, търсим всевъзможни начини да го отстраним. Често обаче скъпите медицински продукти, бабините рецепти и алтернативните начини за лечение не водят до желания резултат. Именно тогава сме готови да изпробваме какво ли не само и само да спрем падането на косата.

масажът е чудесен лек срещу косопад

Масжът е прост, но ефективен метод за справяне с косопада

И точно в момента, в който сме готови дори да станем „нула номер”, решението се оказва пред очите. Да, то се оказва съвсем просто – масажът. Ежедневният масаж на скалпа може да се окаже онова изцеряващо средство, което всеки, сблъсквал се с проблема „косопад”, търси. Няма нищо по-лесно, без усилия и евтино начинание, от това да масажираме главата си по няколко пъти на ден за около 10 – 15 минути. Процедурата може да се направи и с обикновена четка за ресане, но когато използваме специално предназначена за целта вибрираща четка, ефектът е видими дори с просто око и то за кратко време след началото на терапията.

Сами можем да проследим подобряването на косопада и как масажираните участъци засилват кръвообращение и на местата, където косата е оредяла или напълно липсва, след време новите косъмчета започват да растат. Посредством ежедневния масаж на скалпа не само се премахват засъхналите корички кожа и пърхот, но се отстраняват стресът и напрежението, които често ограничават притока на кръв към космените фоликули, а от там водят и до косопад.

За тези, които искат да постигнат по-бързи, трайни и очевидни резултати, при косопада препоръчително е по време на всекидневния масаж да използват комбинация от различни билки. Косопадът се повлиява изключително добре при последователното нанасяне на микс от екстракти от мащерка, розмарин, лавандула, кедрово дърво, съставени на основата на масло от гроздови зърна и жожоба. Честото прилагане на масажната терапия в комбинация с ароматни масла не само че намалява броя на падащите косми, но е и чудесен начин за отпускане, които може да доведе до цялостно възстановяване на всички системи в човешкото тяло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *