Красота, слава и косопад

Много хора се притесняват и комплексират от косопада. Погледнете филмите и списанията и ще видите не малко известни плешиви секс символи.

Плешиви телевизионни звезди
За няколко години Тели Савалас бе вероятно най-известният плешив мъж в света. През 1973 година, той изгря в ролята на Коджак, як детектив, който привлече милиони фенове. Въпреки, че неговата плешивост беше често обект на подигравки, неговата увереност показва, че той не изглежда слаб в резултат от проблема с косопада. Освен това и жените го намират за привлекателен и не се притесняват да го признаят.
По-скорошен пример е Патрик Стюърт, капитан Пикард в „Стар трек”. Огромната му популярност и привлекателност показват, че плешивите мъже също може да се възприемат като изискани и интелигентни, умело променящи стереотипа и превръщат косопада в плюс.

косопадът и славата

Косопадът не подминава и известните

По-трудно се възприемат жените без коса. За първи път плешива жена е коронясана за мис през 2010 година. Това е Кайла Мартел, която става Мис Делауъер.
Първата плешива знаменитост, която направи впечатление беше Шиниъд О’Конър. Въпреки, че тя не страда от косопад, тя решава да избръсне косата си, защото иска да бъде приемана не като красавица, а като певица. За съжаление неконвенционалната й красота я изведе напред в популярността повече отколкото музикалния й талант.
Деми Мур се сдоби с нови фенове след като си обръсна главата за ролята на Джейн.
Със Сигърни Уийвър се случи нещо подобно, когато тя се отказа от косата си заради ролята във „Възкресението на Алиен”.
Има и много други знаменитости, които подхождат по женски към плешивостта и косопада. Всички те показват на света, че липсата на коса не е пречка за кариерата. Дори техните почитатели смятат, че без коса се открива истинската красота на жената.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Красота, слава и косопад

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *