Косопад и стрес

Следващия път, когато се появи косопад, се замислете за стреса във вашето ежедневие и неговото влияние върху тялото ви.

Стресът е фактро за появата на косопад

Косопадът може да се провокира от стрес

В Оксфордския речник се дава следното определение на стрес:”търсене (нужда) на физическа или умствена енергия”. Всъщност стресът е споменатото по-горе търсене на нашата енергия. Нуждата обикновено е много силна и не можем да се справим с нея. Стресът поставя хората пред изисквания, с които те не могат да се справят, които са над техните възможности. С тази нужда е много трудно да се справим без някаква форма на отпускане и облекчение. Въпреки негативното усещане, стресът се среща всеки ден.
Стресът понякога може да доведе и до косопад. Така човешкото тяло реагира на стреса. Ако се овладее стресът, това може да предотврати проблема с косопада или пък други симптоми в резултат на стреса.
Състоянието на човешката коса по принцип може да даде много информация за нивата на стрес в живота на съответния човек. Щастие и спокойствие ще направят косата ви здрава и блестяща. Хората със суха, безжизнена коса определено страдат от някаква депресивна ситуация или са в период на адаптация.
Силен стрес може да предизвика интензивен косопад. Неприятните събития не може да предотвратите, но може да се научите да се справяте със стреса и да не позволите на косопада да промени живота ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *