Как алкохолът влияе на косопада?

Замисляли ли сте се да ли има връзка между завишената консумация на алкохол и косопада? Забелязали ли сте дали някои ваши приятели, които често вдигат чашката, имат проблеми с окапването на косата.
Интересно изследване от Д-р Робърт Смарт в Държавния университет на Северна Каролина хвърля известна светлина по този въпрос. Това изследване доказва, че влиянието на естрогена върху косата. Установено е наличието на пътеки на рецептори за естроген, разположени в центъра на фоликулите, които регулират растежа на косата.
Какво общо има естрогена с алкохола и косопада ?
Пиенето на големи количества алкохол води до драматично повишаване на нивото на естроген в мъжкото тяло, особено на следващия ден. Не само това, но алкохолът може да изчерпи цинка от вашия организъм, а цинкът е важен за наличието на здрава коса. Просто казано:
Алкохол=Излишен естроген=Евентуален косопад.

алкохолът може да доведе до косопад

Чашката може да ви докара косопад


Затова пийте алкохол в умерени количества особено, ако искате да запазите косата си. Да не споменаваме вредата на алкохола за целия организъм, не само за косата.
Не винаги и не всякакъв алкохол в вреден. Малка чаша червено вино на ден е с доказан благоприятен ефект върху здравето.
Специалистите съветват, ако обичате да си пийвате и имате косопад, да се замислите дали да не намалите алкохола, ако не искате косата ви да продължи да намалява.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Как алкохолът влияе на косопада?

  1. Наистина напоследък забелязвам, че алкохолът започва да ми влияе и след пиене във ваната има повече косми. Гадно ми е да си го призная, но алкохолът наистина води до косопад!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *