Как можем да предотвратим косопада?

Много хора сигурно се питат дали можем да предотвратим появата на косопад. Добавките от витамини сами по себе си не могат да предотвратят косопада. Те могат само да заздравят тялото ви и да подобрят функционирането на различните системи. Здравословно хранене заедно с витамините могат да подобрят цялостното ви здравословно състояние, увеличеният прием на хранителни вещества благоприятни за растежа на косата също ще повлияе добре на косопада, но не може да го излекува. С внимателна грижа за косата и здравословно хранене само може да намалите сериозността на проблема.

Кои витамини стимулират развитието на косата и предпазват от косопад?

витамини срещу косопад

Дали витамините могат да предотвратят косопада?


Желязото е много важно за здравето на косата, защото то подпомага кръвообращението. Доброто кръвообращение осигурява хранителни вещества на фоликулите на косъма. При недостатъчно количество желязо косата става суха, чуплива и недохранена, може да е появи косопад. Резултатът е капене на косата и накъсване на косъма. Желязо се съдържа в спанака.
Медта е друг метал, който е от голямо значение за здравето на косата. Той подсилва фоликулите, така че да предпази косата от окапване. Мед може да откриете в пълномаслените млечни продукти и ядки.
Друг важен минерал за косата е цинкът. Ниските нива на цинк се свързват обикновено с косопад. С увеличаване на прием на цинк ще предотвратите косопада.
Други вещества, които ще ви помогнат в борбата с косопада са витамините: витамин С, Е и В. Витамин С ви осигурява здрави капиляри, които пък от своя страна осигуряват кръв на фоликулите. Витамин Е подпомага растежа на косата, а витамините от група В се грижат за еластичността, цвета и силата на вашата коса и държат косопада надалеч.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Как можем да предотвратим косопада?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *