Как да си набавите добри хранителни елементи против косопад?

Храната е ключ към успешно спиране на косопада

Изкуството да се храним е избавило много хора от различни хронични заболявания, а за косата и оплешивяването е важно да се знае, че при един добър хранителен режим- можем да се справим с проблемите, които всекидневни ни тормозят.

Как да си набавите добри хранителни елементи против косопад?

Добрата храна ни пази от косопад- доказано!

За косата и оплешивяването е написано много, но най-съществено внимание се обръща на хранителния режим. Ето как може да си набавите всички полезни хранителни елементи, за да спрете и да ограничите косопада.

Преоткрийте рибата:
Рибата и рибните деликатеси съдържат необходимото дневно количество йод, цинк. Консумирайки риба, вашата коса ще стане по-здрава и по-бляскава.

Месо: В месото се съдържат големи количества мазнини и белтъчини, които са важни за здравата коса и пречат на косопада да се настани трайно във вашия живот.

Яйцата:
Яйцата съдържат всички важни хранителни вещества и микроелементи, необходими на организма и са незаменим източник на магнезий и селен.

Бобови изделия
Бобовите култури доставят на тялото ви цинк и витамин В6, които помагат на косата да расте силна и здрава.

Цитрусови плодове
Цитрусовите плодове са основен доставчик на витамин С, а този витамин е важен за образуването на колаген, който благоприятства растежа на косата.

Не забравяйте да включите в менюто си ядки!
Включвайте редовно в менюто си различните видове ядки. Богатите на витамин Е, цинк и йод – бадеми, орехи, фъстъци, понижават нивото на холестерола в кръвта.

Придържайте се към тези храни, за да си набавите всички необходими хранителни вещества против косопад.

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Информирайте ме за последващи коментари по e-mail. Вие също можете да се абонирате и без да коментирате.